luni, 1 martie 2010

Reinventarea poeziei

Primul poem al fiului meu Tudor (Huppy) a fost un cîntec de vînătoare pe care îl intona mai ieri singur, repetat, în timp ce se juca vînînd un mistreț imaginar. Am transcris acest text fiind convins că așa a apărut poezia: ca o incantație, ca un cînt magic rostit de unul singur de primul vînător. În mod spontan, la cei 3 ani și 3 luni, Huppy a redescoperit poezia. Ca fiecare dintre noi probabil.

[cîntec de vînătoare]

Am auzit un zgomot în tufiș.
Am apăsat pe trăgaci.
Cocoșul a lovit cremenea.
A făcut scînteie.
Pulberea s-a aprins.
Pulberea s-a aprins.
Butoiașul [pistolului] s-a învîrtit.
Glonțul a plecat.
Am vînat!
[L-] am vînat pe mistreț!

6 comentarii:

  1. Uau, razboinic personaj! Si precoce poet. S-a aprins ea pulberea mai greu, dar sunt sigur ca Huppy a avut ce pune pe masa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru 3 ani şi 3 luni este o poezie chiar foarte matură! Să vedem ce va mai urma :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc in numele autorului. Eu cred ca trage mai mult spre regie sau actorie. Dar mai vedem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări lui Tudor pentru minunatul poem ! Iar pe Domnia Voastră vă invidiez pentru că trăiţi din plin miracolul de a fi părintele unui copil extraordinar...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ii multumesc lui Serban Tomsa, cred ca Huppy e un copil obisnuit, dar orice copil obisnuit e... extraordinar, prin potential. Depinde de noi sa nu se strice. Noroc ca eu, ca si Serban, pedagogi fiind, avem sansa de a fi mai atenti si vom obtine rezultate. Serban a si obtinut, daca ma gindesc la fiica lui. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Horia, abia acum mi-am revenit din socul resimtit dupa una dintre ultimile vizite pe acest blog... asa ca numai tu esti vinovatul ca nu m-am bucurat cum trebuie de poezia lui Hupy. Oare caruia dintre vecinii... de secol ii seamana Tudor ? Daca ai putintica mila... vorba unui con drag noua... pune la anumite scrieri prezente pe blogul tau o bulina rosie cu inscriptia: Interzis cucoanelor nevricoase si celor peste cincizeci de... Si... chiar daca, ne place sau nu, 8 Martie Comunistul vine si in acest an.... in aceasi formula.... urez tuturor prezentelor feminine o primavara cu iubire si fluturi albi, Florica

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog