sâmbătă, 1 mai 2010

„Cine l-a ucis pe Marx?” - la Ploiești ca musical

În ziua de 28 mai, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești va avea loc premiera piesei mele „Cine l-a ucis pe Marx?” realizată acum ca un musical de regizorul Lucian Sabados. Îi invit cordial pe toți cei ce pot fi prezenți. O să revin cu amănunte privind distribuția și ora spectacolului. Piesa „Cine l-a ucis pe Marx?” a fost scrisă la sfîrșitul anilor 90. S-a mai jucat la Teatrul Elvira Godeanu din Tg. Jiu (regia Bogdan Cristian Drăgan) și la Teatrul Tony Bulandra din Tîrgoviște (regia tot Lucian Sabados). Regizorul și directorul teatrului ploieștean a avut ideea de a transforma piesa pentru un spectacol muzical. În acest scop am mai scris numeroase texte în versuri care au completat piesa originală și am adus în scenă noi personaje. Piesa este o comedie, o parodie a pieselor istorice românești, cu ecouri din dramaturgia universală și din mitologia românească.

6 comentarii:

  1. Două sentimente contradictorii:bucurie pentru realizarea,se pare,notabilă a artistilor din orasul meu natal;regret pentru că nu mă pot teleporta la fata locului pentru a vedea acest spectacol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări pentru carte şi pentru premiera piesei ! Abia aştept să citesc noua apariţie. Sunt sigur că este deosebită.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumiri! Dar nu e nevoie sa va teleportati, puteti merge cu trenul, micobuzul, ebventual avionul pina la Bucuresti si apoi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place să rezolv problemele rapid,altfel s-ar putea să pied entuziasmul si,pe deasupra,mai cred si în faptul că teleportarea va fi posibilă,într-un viitor până la care distanta încă nu este estimabilă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai Lucian Sabados nu prea e regizor. E teatrolog dar nu poate produce nici macar o cronica personala in calitate de critic. Treaba cu regizatul e afacerea lui peronala. Spectacolul nu prea are logica si e stufos. Un singur actor e foarte bun acolo. Si nu din rolurile principale.

    RăspundețiȘtergere
  6. E drept ca e teatrolog. Dar cum putem fi siguri ca nu poate produce o cronica? El nu scrie fiind director, nu poti fi si arbitru si jucator. Apoi ca regizor a pus multe piese, are experienta. Nu cred ca in regie, actorie, poezie, arta in general conteaza diploma. Dupa criteriul asta nici eu nu-s bun de dramaturg, fiind dupa acte inginer. Spectacolul are logica asa cum are in orice caz textul. Dar orice piesa fragmentata, ca sa devina musical, cu momente muzicale si coregrafice, are discontinuitati.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog