marți, 22 noiembrie 2011

Poeții recitatori și poeți (ne)spectatori. La Gală

La Gala Poeziei Românești de sîmbătă de la Ateneu, din public au lipsit mai ales poeții. Unii, invitați explicit, au spus, la fel de explicit, că nu vin dacă nu sînt și ei pe listă (a lui Manolescu, firește). Alții au absentat în tăcere.

„Admitem cazul că e ocupat” - zicea deloc inocent Ilie Moromete despre voiajorul care nu mai „ieșea” la sapă. Dar din peste 300 de membri, cîți are secția de poezie a ASB, atîți oameni ocupați sîmbătă seara? Interesul pentru poezia confraților e minim. Se mai miră apoi că nici pe ei, la rîndul lor, nu-i citesc/ascultă colegii.

Cîte un poet îmi dă volumul său, dar pe al meu nu-l citește. Mă roagă să scriu neapărat „măcar cîteva rînduri” (spre a mă înjura apoi că n-am scris destul). Și neapărat îmi trage o dedicație de tipul: „Criticului (?!) H.G. cu... [bîra-bîra] și cu speranța unui ecou”.

Demni de stimă sînt poeții care, nefiind pe listă, au venit să-și asculte confrații. Am remarcat cîțiva dar, fiind lume multă, unii îmi vor fi scăpat. Printre cei pe care i-am întîlnit: Stoian G. Bogdan, Diana Iepure, Florica Bud, Gh. Vlad, Anca Mizumschi, Răzvan Ionescu, Cristian Pavel, Valeriu Mircea Popa, Crista Bilciu.

3 comentarii:

  1. Intr-adevar, situatia dvs este ingrata; daca nu-i "criticati constructiv" pe unii confrati, este tragic, iar dac-o faceti, nu-i destul de mult si de explicit scos in evidenta talentul respectivilor! De fapt, setea de glorie tine de natura omeneasca!! Fireste ca ca este un chin groaznic pt aproape orice poet-scriitor s-auda laude la adresa vreunui confrate, in timp ce el insusi este trecut sub tacere. Sincer, dl Garbea, dvs nu iubiti gloria aceasta trecatoare, dar cu un gust atit de bun?!? Iar daca intr-adevar nu aveti nevoie de glorie public exprimata, sunteti chiar un Sfant...! Firea omeneasca este sucita si ne-nteleasa. Aratati-mi un singur om care sa se supere cand este laudat, dar care sa se bucure cand sunt laudati colegii lui. Se pare ca Gala Poeziei a fost un Camp de Batalie, iar poetii participanti au fost soldatii anonimi ai unui razboi nedeclarat. Fascinant!! Cu respect, M.Serban.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gala Poeziei si marile talente...
    dar pentru atatat confratii e minunat
    Liste si iar Liste, parca ne vine greata!
    Si nu pt ca nu figuram pe ele, ci pt ca raman pur si simplu liste...
    De aici, citeam deunazi> LISTAR, LISTOGRAF,LISTOS, LISTAT,LISTANDRU, LISPARTA...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog