joi, 22 decembrie 2011

L-am biruit pe însuși Alex Ștefănescu (la bancuri)


Alex Ștefănescu este un învingător prin excelență. Are calitățile fizice și morale, dar mai ales cele intelectuale, pentru a-și zdrobi potențialii adversari. E greu să se pună cineva cu Alex Ștefănescu la orice joc sau sport: șah, poker, dans, sonete pe rime date, tir cu pistolul, skanderbeg, pilotaj de mașini de curse, agățare de gagici etc.

            De aceea, participarea sa la concursul de „bancuri cu politicieni” organizat deunăzi, de Ignat, de Primăria Sectorului 2, îl presupunea din start ca pe un ocupant al locului 1, noi, ceilalți, căutînd să nu ne facem de rîs în lupta noastră pentru poziția secundă.
            Cu atît mai mîndru am fost că, la final, juriul, compus din Eugen Cristea și Bedros Horasangian, mi-a oferit o cunună de lauri mai prețioasă ca oricînd pentru că i-am avut în urma mea pe podium pe Tudor Octavian și Alex Ștefănescu, acesta doar pe locul III, de altfel cu totul atipic pentru impetuozitatea sa.
            Precizez cu fair-play că anul trecut Alex Ștefănescu a ocupat locul I și eu pe al doilea.

            Iată unul dintre bancurile cu care am izbutit o performanță ce se cuvine înscrisă în cartea recordurilor (mele personale):
            „Elena Udrea vine într-o dimineață la Cotroceni complet răvășită, palpitînd de emoție și spune că a comis un lucru îngrozitor. Președintele însuși, îngrijorat, o întreabă:
-Ce ai făcut?
-Am intrat într-o trupă de manele! răspunde ea.
-Groaznic! Cum de-ai făcut una ca asta?
-Nu m-au ținut frînele…”

9 comentarii:

  1. Şi restul bancurilor? Le vrem aici pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cate bancuri s-ar mai putea rupe din acesta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări, domnule Gârbea, cu bancul de mai sus m-aţi făcut să râd singur, acum, în faţa laptop-ului, în bucătărie. :))
    L-aţi bătut pe maestrul Alex Ştefănescu pe propriul teren! Cred că a fost jale mare în sală printre fiicele Evei, trebuie să recunoaşteţi că are un succes teribil la femei. Norocul că Alex Ştefănescu are un alt gen de umor, nu seamănă cu unchi-miu, Dumnezeu să-l ierte, care, eu fiind doar un ţânc, când l-am bătut prima oară la şah şi credeam că l-am apucat pe Dumnezeu de picior, mi-a scos de sub mustaţa uşor pleoştită, sacadat, printre dinţi, făcând pe supăratul, următoarele vorbe: „câteodată e bine să mai vedem şi-un lup mâncat de oaie”... M-a făcut să cad din ceruri, dar am râs în hohote.

    Pentru ca plăcerea unui cititor să fie pe de-a-ntregul, zic eu, selectaţi-ne şi câte un banc, dar tot la fel de bun, din cele spuse de scriitorul Tudor Octavian şi de spumosul Alex Ştefănescu. Vă rog... :)

    Cu respect,
    Constandin Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  4. @Constantin Bordelezu

    Cu regret vă spun că nu mai țin minte ce bancuri a spus Alex, știu că a spus două, unul în tandem cu soția sa, Domnița. Era ceva în afara temei (politice) de genul:

    „Cînd m-am însurat mi-am propus două lucruri în legătură cu soția: să nu mă înșele și să nu mă prindă c-o înșel.”

    Iar soția a completat:

    „Vă asigur că a ratat ambele obiective”.

    Al doilea banc nu mi-l amintesc și nici pe cel spus de Tudor Octavian, eram emoționat ca participant.

    Mai adaug că premiul pentru cel mai neinspirat banc l-a primit tot un scriitor, Marius Ghilezan, care e altfel un tip cu umor. De această dată a spus în chip foarte simpatic un banc pe care nu l-a înțeles nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Constantin Bordelezu

    Off Topic: mă bucur că l-ați regăsit pe colegul dvs., talentatul prozator Gh. Stroe, și că am putut contribui puțin la asta. L-am întîlnit la Ziua ASB dar am uitat să-l întreb dacă ați stabilit legătura, el a avut probleme grave cu computerul și probabil de asta a întîrziat să vă scrie. În Luceafărul 37/2011, nr. de pe noiembrie, puteți citi o frumoasă proză a lui Gh. Stroe, revista o găsiți pe web la www.revistaluceafarul.ro.

    RăspundețiȘtergere
  6. Total discriminatoriu, maneloizii va vor dedica o Manea anti-literara, ca sa egaleze scorul...!!! Cu respect, M.Serban.

    RăspundețiȘtergere
  7. „Cînd m-am însurat mi-am propus două lucruri în legătură cu soția: să nu mă înșele și să nu mă prindă c-o înșel.”

    Iar soția a completat:

    „Vă asigur că a ratat ambele obiective”.

    Replica doamnei Domnica este adorabilă. Sper că a fost și dânsa printre premianți.

    Felicitări pentru victorie!
    Un festival de proză umoristică se ține undeva prin țară?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog