joi, 21 iunie 2012

Adrian Năstase - victima

Indiferent de vinovăția sa, discutabilă, în Trofeul Calității, unde înțeleg că alții au adunat (nu furat) pentru el, Adrian Năstase putea fi tratat în așa chip încît totul să nu pară și chiar să fie o răzbunare.

Dacă merge poliția, dar nu merge, de la Bucur-Obor la Carrefour pe Colentina, chiar fără străzile laterale, va întîlni zeci de infractori în deplină libertate mult mai periculoși decît fostul premier. Și la fel de înarmați, dar care nici gînd să se sinucidă.

Lui Adrian Năstase, dacă era vinovat, i se puteau interzice drepturile civile, mai ales cel de a candida. Restul aduce a răzbunare, concept ce nu e compatibil cu justiția.

Încercînd să se împuște, Adrian Năstase a făcut un gest demn, într-un fel e păcat pentru el că nu a reușit. Oricum, din acest moment putem vorbi nu numai de Adrian Năstase vinovatul ci și de victimă.

2 comentarii:

  1. Un asemenea gest nu poate fi imbracat in haine romantice,asa incat parerea mea este ca nu se poate spune nici macar in gluma„pacat ca nu a reusit”.Este,totusi,vorba de viata si de moarte.Indiferent ce delict a comis,sau de partea cui este dreptatea,un om,si nu oricare,nu poate fi supus unei asemenea presiuni timp de 7,8 ani fara sa cedeze psihic.Eu sper ca adevarul sa iasa la suprafata,dar in niste vremuri mai normale decat cele in care,vrem nu vrem,traim(momente de-a dreptul stupefiante).

    RăspundețiȘtergere
  2. @poezieevelics
    Mă refeream la ceea ce s-a și întîmplat: s-a insinuat că a fost o înscenare etc. Cred că dacă e vinovat a plătit destul în cei 8 ani, iar dacă nu e vinovat cei care l-au hărțuit chiar „au o problemă” cum se zice.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog