vineri, 20 decembrie 2013

Clubul Dramaturgilor. Spectacolul al IV-lea din stagiunea 2013-2014

Filiala București - Dramaturgie și Filiala București Poezie ale Uniunii Scriitorilor și Institutul Cultural Român, în colaborare cu Teatrul de Comedie și Radio România Cultural, au organizat marți 17 decembrie, la Teatrul de Comedie, Sala Mică, a patra ședință a Clubului Dramaturgilor din actuala stagiune. 

A fost prezentat spectacolul lectură cu comedia inedită Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu? de Daniel Bănulescu. Distribuția a cuprins patru tineri actori: Vali Pena, Alexandra Laura Badea, Alexandru Unguru și Bogdan Ilie cărora li s-a adăugat Horia Gârbea.

Sala, deși nu atît de „mică” precum o spune numele a fost oricum neîncăpătoare pentru publicul format din oameni de teatru, scriitori și iubitori ai artei scenice. Cei prezenți i-au aplaudat cu căldură pe autor și actori.

Spectacolul  a fost urmat de comentarii și aprecieri ale publicului moderate de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Dramaturgie a USR. 

Piesa lui Daniel Bănulescu, cunoscut mai ales ca poet și prozator, a suscitat discuții aprinse și destule controverse. Căzînd de acord asupra calității literare ridicate a textului, participanții au avut interpretări diferite asupra sensurilor lui și a modului în care poate fi reprezentat. S–a vorbit de existența, în text a „două piese” cu mize diferite, de miza mitică a piesei sub aparența comediei. 

A fost una dintre cele mai reușite ședințe ale Clubului. În luna ianuarie, Clubul Dramaturgilor va programa un spectacol după o piesă de Marilena Dumitrescu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog