luni, 7 iulie 2014

Difuzarea revistei "Luceafărul de dimineaţă"

Prin retrocedarea clădirii Muzeului Naţional al Literaturii Române, a dispărut şi cunoscutul chioşc unde erau vîndute numeroase reviste literare. Multe dintre ele nu au alt loc de expunere şi desfacere directă. Firmele de difuzarea presei sînt foarte reticente şi refuză chiar ziare cu tiraj din cauza preţului mic care nu le oferă şansa unui comision bun. De aceea multe publicaţii vînd la pachet cărţi, DVD-uri sau alte produse, de la cuţite la papuci, pentru a fi băgate în seamă de comisionari.

Cum revistele culturale nu pot face asta (ar fi nostim să cumperi reviste centenare ca Viaţa românească sau Convorbiri literare asociate cu pliculeţe de ness, de detergent sau cu prezervative, acestea eventual inscripţionate cu citate din Ibrăileanu şi respectiv Titu Maiorescu), nu au nicio posibilitate de a fi puse pe piaţă.  

Redacţia Luceafărul de dimineaţă va căuta soluţii, cum o vor face şi celelalte. Deocamdată, revista poate fi găsită la sediul Uniunii Scriitorilor, Casa Vernescu, la cel al Filialelor Bucureşti ale Uniunii (de luni pînă vineri programul e 10-14). Cea mai sigură modalitate este un abonament la redacţie (persoana de contact fiind dl. Eugen Crişan). Desigur, toate materialele se publică şi pe situl revistei: www.revistaluceafarul.ro. Sperăm ca în curînd să vă putem da veşti mai bune.


2 comentarii:

  1. Păcat! ”Luceafărul de dimineață” este o revistă vie, incitantă, cu colaboratori de calibru.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu domnul Șerban Tomșa! Dar și multe alte reviste,care puteau fi cumpărate de la acel chioșc,meritau atenție! Doamne,până unde poate ajunge spiritul distructiv ,existent în cazul celor care pot decide!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog