duminică, 28 septembrie 2014

În ce unități se măsoară suprafața?

"După încheierea sezonului estival și desființarea teraselor și cluburilor de pe plajele din Mamaia și Năvodari au ieșit la iveală foarte multe gunoaie. Ieri, Mamaia Nord și Năvodari au fost curățate de voluntari.
„Vântul și ploaia nu i-au descurajat pe voluntarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu, nici pe noi și nici pe partenerii de la Let`s Do It, România!, iar  plaja de la Năvodari e mai curată. Le mulțumim!”, au postat reprezentanții Ambasadei Americane la București pe Facebook.
Potrivit celor de la Let`s Do It România!, la acțiune au participat 132 de voluntari, printre care și angajați ai Ambasadei SUA în România și US Force Army de la baza Mihail Kogălniceanu. În patru ore s-au strâns 5 tone de deșeuri pe o suprafață de 2 kilometri".  (Știri Yahoo.com)
*
Nu e prima oară cînd văd că diferite „organe de presă” măsoară suprafața în unități de lungime! Ar trebui ca militarii americani să organizeze un serviciu de voluntariat pentru predarea noțiunilor de clasa a IV-a către mass-media. Mi-aduc  bine aminte ce mă mai chinuiam în clasa a IV-a cu transformarea din ari în hectare și din amîndouă în metri sau km pătrați. Și invers. Pentru că-mi aduc aminte cît lucram cu ele, țin minte și noțiunile. Alte vremuri... 
Iar generația părinților mei își aminteau (fie iertați de Domnul cei mai mulți) cum transformau volumele și  debitele din litri în picioare cubice și din galoane pe oră în metri cubi pe minut. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog