duminică, 5 aprilie 2015

Concursul PEN International "New Voices 2015".


Am primit cu rugămintea de a-l populariza următorul comunicat

„Comitetul PEN Romania anunta deschiderea fazei nationale a concursului PEN International "New Voices 2015". 

Sunt invitati sa participe la acest concurs tineri poeti si prozatori intre 18 si 30 de ani (neimpliniti pina la 1 septembrie 2015), care nu au publicat inca un volum la o editura pina la inchiderea concursului (dar care pot sa fi publicat in diverse reviste pe hartie sau electronice). Bucata de proza propusa poate avea intre 2000-4000 de cuvinte (aprox.12.000-24.000 semne cu spatii). 

Poeziile, individuale sau formand un lung poem compus din mai multe parti, nu pot depasi 2500 de cuvinte in total (aprox.15.000 semne cu spatii). Toate propunerile trebuie sa fie inedite si nu trebuie sa apara public pina la data inchiderii concursului (1 septembrie 2015). Fiecare PEN national va alege 2 candidati, un poet si un prozator, o femeie si un barbat. Manuscrisele vor fi insotite de un scurt CV si o fotocopie a actului de identitate. PEN Romania va alege cei 2 candidati cu ajutorul unui juriu alcatuit din 3 membri PEN. Cele 2 manuscrise selectate vor fi traduse in engleza de PEN Romania si trimise apoi la sediul PEN International de la Londra. 

Selectia internationala va alege o prima lista lunga de 6 nume, apoi o lista scurta de 3 nume, din care se va alege castigatorul final. Acesta va fi anuntat la congresul anual PEN International din octombrie 2015 si va primi un premiu de 1000 de euro. Scriitorii nominalizati in finala scurta vor fi ulterior implicati de catre PEN International in diverse actiuni culturale.

Data-limita de trimitere a manuscriselor in limba romana, pe e-mailul magda.carneci@mail.com,este 25 aprilie 2015.”

Lipsa semnelor diacritice aparține originalului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog