vineri, 3 aprilie 2015

Simona Halep vs. Serena Williams. Pe data viitoare...


La îndîrjirea cu care a jucat azi Serena, nicio jucătoare nu i-ar fi rezistat mai mult de o oră şi ar fi plecat acasă cu 3-4 ghemuri în sac. Simona Halep i-a făcut faţă peste două ore şi i-a luat 13 ghemuri. A întors-o de două ori (de la 0-1 la seturi şi de la 3-5 în setul trei). Dacă o ducea în tie-break, poate o învingea, dacă măcar se juca pe zgură sau primul set nu ar fi fost 2-6 ci 5-7, Simona avea mari şanse să cîştige.

Pe vremea cînd meciurile lui Năstase erau încă şi mai frumoase povestite de Ioan Chirilă, el pierdea la Santana (4 victorii de GS şi o olimpiadă) şi Laver (11 victorii în turnee GS dintre care 2 GS 1961 şi 1969), aflaţi la apogeu, dar peste numai 2-3 ani ajungea să-i învingă şi încă repetat. Era cu 8 ani mai tînăr. Simona Halep o va învinge probabil pe Serena, poate la Roland Garros sau Madrid - dacă va da peste ea – încă din acest an.

            S-a văzut cît de absurd e să crezi că Serena a cedat la precedentul turneu de bunăvoie (sau eventual de frica Simonei) sau că Halep a „greşit” că n-a evitat-o pe Serena la Singapore. Suprema dorinţă a Serenei e să le bată pe Halep şi pe Sharapova şi încă le poate bate. Iar Halep doreşte s-o întîlnească pe Serena cît mai des şi aşa se cuvine. Oricum n-o poate întîlni mai jos de semifinale.

            Serena a servit ca un tun şi a alergat ca pe motocicletă. Nu a lăsat nicio minge. Se scurgea energia din ea ca din retorta care arată cîtă „viaţă” mai au personejele din jocurile pe calculator. Numărul erorilor neforţate creştea. Mai avea cîţiva pixeli roşii pe fundul sticlei înainte ca Simona să rateze cîteva servicii în ghemul 12 din decisiv.

            Nicio jucătoare nu mi s-a părut impresionantă cît Serena. Nici Graff, Navratilova, Hingis, poate Chris Evert la vremea ei. O fi fost şi Margaret Court cu şlemurile ei, dar n-am prins-o jucînd. Dacă SW putea s-o zdrobească azi pe Halep cu 6-0 6-1, o făcea şi ar fi fost fericită. Nici data viitoare, Simona Halep nu va avea meci uşor dar şansele s-au echilibrat. Pe data viitoare...


6 comentarii:

  1. Nu va fi nici o data viitoare. Decît dacă vrea şi cînd va vrea mascula americană. Aşa cum s-a întîmplat la Singapore, unde înfrîngerea ei în faţa Simonei a fost o parodie de cea mai proastă calitate. S-a văzut cîteva zile mai tîrziu, în finală. Cu Sharapova e aceeaşi poveste. Pur şi simplu, diferenţa de valoare faţă de fata noastră o face invincibilă de către aceasta. Faţă de ambele, Simona Halep are însă un alt handicap de netrecut, care poate că determină chiar diferenţa de valoare de care vorbesc. Fizicul. Aşa că, ierarhia mondială actuală este cea reală. Să nu îi cerem Simonei imposibilul. Cele două adversare ale ei, şi ale oricui în lume, sînt adevărate forţe supranaturale. Simona este numai o minune a naturii. Oare, nu e destul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba e destul. Totuși, deși respect părerea dvs., o jucătoare care a dus-o pe Serena la 5-5 în setul decisiv și i-a luat 13 ghemuri are șansa ei „data viitoare”. Să ne uităm în statisticile WTA , doar în 20 de meciuri din 2015, ca să fie mai simplu, cîte jucătoare în afară de Halep au mai reușit asta... Am verificat. Niciuna.

      Ștergere
    2. Demonstrație: Serena Williams - Carla Suarez Navarro 6-2, 6-0 în 55 de minute. În setul II, scorul la puncte: 24 - 3. Finală la Miami.

      Ștergere
    3. Îmi doresc să aveţi dreptate şi să se împlinească nădejdea dumneavoastră. Cît despre demonstraţie, totuşi, Williams e o huidumă, Navarro doar o durdulie. Era de aşteptat. În zi de graţie deplină, şi Simona o calcă în picioare...
      Toate bune!

      Ștergere

Postări populare

Arhivă blog