marți, 9 iunie 2015

Puteți crede așa ceva? Mat în 8 mutări și 28 secunde

Și totuși mi s-a întîmplat azi dimineață, cu un adversar din India.
Cred că nu era fostul campion mondial intrat incognito pe sahonline!


3 comentarii:

  1. Nu cred că trebuia să fie campion mondial, cred că dumneavoastră ați făcut o serie de greșeli care i-au înlesnit matul rapid. La 3. ...a5 cred că s-a relaxat definitiv, cu pionul otrăvit deja avansat, iar la 5.Nb5 răspundeți cu Re7, când mutarea simplă și eficientă c6 v-ar fi scos, cel puțin pentru moment, din încurcătură. Dar ăsta-i șahul, o sumă de erori ale adversarului speculate eficient. Din păcate, în partida asta, dumneavoastră ați fost adversarul...
    Îm altă ordine de idei, v-am trimis bancul (și mulțumirile mele) pe adresa „Poștei” , sper, că, de data asta, au ajuns. Cum „România literară” continuă să apară online cu un decalaj semnificativ față de ediția tipărită, v-aș rămâne îndatorat dacă mi-ați trimite un răspuns în acest sens.
    Cu respect,
    T. Stemate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi eu l-am bătut pe el... Chestia cu campionul era o ironie! :) Se vede că albul e „g horia”.
      Sigur că erau soluții, c6 fiind cea mai la îndemînă.
      Mulțumesc pt banc. V-am mulțumit și public la „poșta redacției” care a apărut ieri, sper ca azi să fie pe piață și în august pe net.

      Ștergere
    2. Ei, cu atât mai bine că el a fost adversarul, eu chiar „am mușcat” gluma cu campionul mondial... Nu știu să intru pe site-urile de șah, nici nu cred că aș putea să joc pe ecranul calculatorului, eu abia „le văd” pe tablă, unde joc, din când în când, cu diverși amici --- la categoria „chibiț fără patalama”. Am încercat, cu ani în urmă, să studiez șahul la modul serios (pentru construcția unui personaj complex) dar am avut ghinionul să dau peste câteva partide de-ale lui Mihail Tal, iar personalitatea magicianului din Riga m-a făcut să mă simt ca o furnică șchioapă la poalele unei franzele... așa că am renunțat. (Iar personajul meu a trebuit să se mulțumească doar cu niște abilități de pokerist).
      Mulțumesc pentru răspuns, sper că bancul v-a amuzat.
      Toate cele bune!
      Cu respect,
      T. Stemate

      Ștergere

Postări populare

Arhivă blog