luni, 26 octombrie 2009

Iarmarocul literar. O idee interesantă

Sîmbătă 23 octombrie, la Bolintin Vale, a fost comemorat Dimitrie Bolintineanu şi s-au acordat premii la concursul de creaţie omonim, deschis autorilor nedebutaţi. Am fost în juriu, am parcurs 50 de grupaje bunicele, cîteva, bune, fiind premiate. Surpriza: la Bolintin s-au strîns zeci de scriitori, membri ai USR, aspiranţi la USR sau debutanţi, din vreo 5 judeţe, amatori de şuetă, schimburi de volume etc. Organizarea foarte bună – Primăria Bolintin Vale şi Fundaţia D.B. care editează şi revista Sud, animator C. Carbarău. Oamenii nu mai au unde să se întîlnească! Presa literară, cartea nu se mai difuzează. E nevoie efectiv de un astfel de iarmaroc literar (în paralel se desfăşura efectiv în apropiere tîrgul de Sf. Dumitru). Iată o idee de aplicat! Nu un tîrg cu standuri scumpe – un loc unde scriitorul, individual, să vină cu cărţile sau chiar fără ele, pentru a se întîlni cu confraţii.

3 comentarii:

  1. Suna frumos, idilic chiar: "Iarmarocul literar"!
    In primul rand, salut faptul ca tu ai scos in evidenta organizarea unui astfel de eveniment, din ce in ce mai rare astazi!
    Iar faptul ca acest lucru se intampla intr-un cadru, hai sa-i zicem, inedit este mare lucru pentru carte, pentru cultura in general.
    Merita felicitati initiatorii si nutrim speranta ca evenimentul va deveni unul de traditie!
    Daca as fi stiut despre eveniment...

    RăspundețiȘtergere
  2. corect, o idee interesanta,


    dar ar fi o problema


    vanzatorul ambulant s.ar transforma in scriitor ambulat?


    va salut
    cu respect,

    marius aldea

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru Bogdan Martin - considera-te invitat la anul in jur de sf Dumitru, am sa anunt pe blog din vreme. Sanatosi sa fim.
    Pentru Marius Aldea - sigur poate fi putin jenant pentu scriitor, dar la urma urmei scriitorul viu vrea vizibilitate si lansarile de la Gaudeamus tot cam acolo ajung. Dar la Tirgurile de carte personajele principale sint mai mult editorii. Eu vad un tirg cu autori.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog