sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Vizită fulger și lansări în Nord

Am revenit după două zile petrecute la Baia Mare și Satu-Mare unde am fost oaspetele scriitorilor din Nord și am convorbit cu autorități locale despre viitoare proiecte culturale. În trecere, am participat la lansări de carte, una fiind chiar a mea cu „Trecutul e o sărbătoare” la Biblioteca Județeană Maramureș (mulțumesc domnului director, prof. dr. Teodor Ardelean, cîteva fotografii aici) și la o secvență a Zilelor Revistei Acolada de la Satu-Mare. Aici am avut bucuria să-i revăd pe Radu Ulmeanu și Gh. Grigurcu, liderii publicației, dar și alți scriitori ca Angela Furtună, Liviu Ioan Stoiciu, Pavel Șușară, Tudorel Urian, Constantin Trandafir.

Am avut onoarea să fiu prezentat la Baia Mare unui public numeros de către scriitorii Florica Bud, Gh. Glodeanu, George Vulturescu, Andrea Hedeș și Igor Ursenco și de sculptorul Ioan Marchiș, care s-a dovedit un redutabil exeget în domeniul liric.

La Satu-Mare, m-am întîlnit cu alți prieteni care dezbăteau tema „Scriitorul și viața politică” și mi-a prezentat volumul poeta Simona Grazia Dima, sosită de la București pentru a primi „Premiul Revistei Acolada”. Alți laureați ai premiului în acest an au fost poeții Ioan Moldovan și Aurel Pantea.

Întrevederile cu cei doi directori ai Direcțiilor de Cultură și Patrimoniu, Ioan Marchiș (Maramureș) și George Vulturescu (Satu-Mare) îmi dau speranțe mari pentru deschiderea unor noi căi de promovare a culturii.

Mulțumesc tuturor gazdelor pentru deosebita ospitalitate și ideile valoroase exprimate.

2 comentarii:

  1. Domnule Horia Garbea,
    Dupa stiinta mea - si citesc de ani de zile Romania literara - este pentru prima data cand dl Nicolae Manolescu nu isi publica ,,Editorialul" in revista.
    Ce sa insemne acest lucru, aveti idee?
    O zi buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. @stefan dumitru
    S-a mai întîmplat, rar ce-i drept.
    Nu cunosc motivul acum.
    Nu-mi rămîne decît să-l întreb și să vă spun.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog