joi, 6 decembrie 2012

Shakespeare lansat la ICR


Ieri, 5 decembrie, la sediul ICR a fost lansat volumul Opere V din seria Shakespeare care apare, într-o traducere complet nouă la Editura Tracus Arte, ediție coordonată de George Volceanov.

A fost un succes de public. O relatare completă și obiectivă găsiți pe portalul Agenția de carte, semnată de Dorina Cioplea, prezentă la eveniment alături de Dan Mircea Cipariu editorul sitului.

După un cuvînt de deschidere al președintelui ICR, prof. dr. Andrei Marga, au prezentat ediția Ioan Cristescu, directorul editurii, și cei trei traducători cu contribuții la volum: George Volceanov, Lucia Verona, Horia Gârbea. Editorul, proaspăt laureat al Premiului APLER pentru Editura anului 2011, a anunțat că primul tiraj de 500 de exemplare, finanțat parțial de AFCN e pe cale de epuizare fiind vîndut în proporție de 75% ceea ce nu e rău, dacă ne gîndim că prima lansare a fost pe 15 noiembrie. Desigur va urma un nou tiraj, dar cu alt preț, deci iubitorii lui Shakespeare mai pot obține volumul cu discount doar cîteva zile.

La începutul anului viitor va apărea volumul VI cu o componență a traducătorilor exclusiv feminină: Violeta Popa, Lucia Verona și Ioana Diaconescu.

În ceea ce mă privește aștept volumul VII pentru a publica noua traducere a unei piese mai puțin cunoscute dar excepționale: Henric VI partea a III-a, probabil prima piesă (1591) în care Shakespeare este el însuși: polifonic, creator de mari personaje, desăvîrșit artist al dramatismului și al suspansului, profund și liric, cu o fină ironie sub stratul de sînge al celor mai cumplite crime și trădări.


Fotografiile le datorez scriitorului Ștefan Dorgoșan căruia îi mulțumesc.

Veți mai găsi poze și pe FB, postate de prietenul „Scrisori către Zeus”.

Un comentariu:

  1. Călduroase felicitări ! Îmi exprim încă o dată regretul că n-am avut onoarea de a putea participa la acest important eveniment cultural. Dar v-am ținut pumnii !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog