duminică, 22 iunie 2014

Ciobul și oala, paiul și bîrna, soarele și barca... etc.

Situl gsp.ro îl ironizează pe larg pe comentatorul Emil Hossu-Longin care a considerat valabil golul lui Benzema, înscris după finalul meciului Franța-Elveția și a clamat cîteva minute că scorul final a fost șase la doi. Dar, vai, nici frazele gsp nu strălucesc prin logică, anacolutul fiind un „procedeu stilistic” frecvent la mîndrii noștri gazetari:

„Emil Hossu-Longin nu este singurul comentator sportiv care face o astfel de gafă. Primul a fost Ilie Dobre, crainicul celor de la Radio România Actualităţi. Aflat pe stadion în celebrul meci Celta Vigo - FC Argeş, 7-0, piteştenii au reuşit să înscrie un gol nevalidat de arbitru. 

Dobre nu a văzut că jocul nu s-a reluat de la jumătatea terenului şi striga de bucurie că piteştenii reuşiseră să înscrie golul de onoare.” 

Deci... :)


3 comentarii:

  1. Întrebare: gazetarii care scriu despre sport sunt sportivi? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O cititoare mi-a atras atenția că tocmai în acest articol am mîncat o literă! Am corectat. Mulțumesc pentru vigilență.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Arhivă blog