Pentru două-trei porții: 330 g carne de miel, 20 g grăsime de miel sau oaie, o ceapă uscată, 3 cepe verzi, pătrunjel și busuioc, 45 g făină de grîu, piper roșu, sare, piper negru după gust, apă pentru coca de lavaș, ulei vegetal pentru prăjit lavașele.
Se amestecă împreună carnea, grăsimea, ceapa uscată tocată, păturunjelul tocat și frunze de busuioc, piper și sare după gust. Amestecul se lasă la răcit cam 20 de minute în frigider. Între timp se prepară lavaș din făină cu apă și puțină sare, adică o cocă subțire ca o clătită, prăjită într-o tigaie largă, în ulei vegetal.
Din amestecul de carne se formează cilindri ca niște mititei și se înșiră pe o frigare. Se frig preferabil la foc de mangal sau jar, dar e posibil și la un rotisor de aragaz. Dacă ne temem că vor cădea de pe frigare, se pot frige și pe gratar, ca micii. Bucățile de chebab bine fripte se scot din frigare și se învelesc în fîșii de lavaș tăiate la dimensiunea potrivită, se pun pe un platou cald și se ornează cu ceapă crudă tăiată inele și eventual cu roșii coapte (fripte) pe grătar. Regret ca nu am o poză (deocamdată)
miercuri, 27 ianuarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Nu e ușor să fii membru al conducerii USR și/sau al comisiilor sale. Se crede că e simplu. Dar faptul de a încerca să faci ceva împotriva ce...
-
La editura Cetatea de Scau n din Tîrgovişte a apărut volumul 1 din însemnările şi memoriile bunicului meu, generalul Titus Gârbea (1893-1...
-
În fiecare dimineață, fiul meu, Tudor, mă trezește cam cu aceeași replică: - Tati, trezește-te odată! Trebuie ...
-
N-am mai fost la un meci de fotbal pe stadion de dinainte de revoluție. Nu mergeam nici acum, dacă nu mă invita dl. primar Neculai Onțanu că...
-
Am regăsit, în urma unei sugestii primte dintr-o corespondență privată, un text pe care l-am tradus mai demult, un poem foarte cunoscut în...
-
Uniunea Scriitorilor din România atrage atenția asupra degradării continue a limbii române şi a nivelului de cultură din spațiul public ...
-
Statuia Împăratului Traian a fost dezvelită electoral de primarul Oprescu pe treptele Muzeului de Istorie (fosta Poștă Centrală) din Calea ...
-
Au și trecut 34 de ani. Aveam 14 ani și eram în bucătărie, cu întrega familie, minus bunicul meu care lucra (scria) la demisol, voiam să pre...
-
La 31 martie, Nichita Stănescu ar fi împlinit 77 de ani. Nod 19 Murise îngerul, dar nu l-am putut ține în brațe, se făcuse de apă și mi-a cu...
-
PROGRAM al candidatului Horia Gârbea ...
Arhivă blog
-
►
2015
(64)
- ► septembrie (3)
-
►
2014
(210)
- ► septembrie (14)
-
►
2013
(212)
- ► septembrie (17)
-
►
2012
(219)
- ► septembrie (19)
-
►
2011
(468)
- ► septembrie (33)
-
▼
2010
(391)
- ► septembrie (35)
-
▼
ianuarie
(27)
- O apariție în SUA
- Colocviul de literatură SF şi Fantasy. 30.01.2010
- Cărți noi! Monica Patriche - Memoria fluviului, Ed...
- Cărți noi! Constantin Kapitza - Viavgor, Editura G...
- Rețete din Azerbaijan. Chebab Lula în lavaș ca la ...
- Mica Unire: 24 Ianuarie 2004
- Fără titlu
- Manifestări clturale sub egida USR și ASB
- Cărți noi. Simona-Grazia Dima „La ora fulgerului”,...
- Cărți noi. Florea Miu Cerul din lacrimă, Editura R...
- Noile legitimații ale membrilor USR
- Cultura din Azerbaijan și gustul ei minunat
- Vizitați expoziția virtuală a scriitoarei pictoriț...
- Situl filalei Iași a USR
- Amintiri cu Augustin Frățilă (1953-2010)
- Ilustrată din Baku
- A murit Augustin Fratila!
- Ilustrata din Baku
- Uniunea Scriitorilor din România își exprimă îngri...
- Spre Baku!
- Cărți noi! George Arion - Cameleonul, rev. Flacăra...
- Cărți noi! Adrian Frățilă - Revelion cu Zorro, Ed....
- Trecute vieți...
- Un nou sondaj. Citiți literatură pentru copii?
- Final de sondaj. Moromeții - romanul favorit din d...
- Cărți noi! Alte țărmuri - antologie, Societatea Ro...
- Date de contact
Nu-mi place prea mult carnea de oaie, dar reţeta asta sună foaaaarte bine!
RăspundețiȘtergereSi gustul e pe masura. Cred ca merge si cu vita. De ex. pulpa de vitel. Cu pui nu prea cred ca iese
RăspundețiȘtergere