miercuri, 24 iulie 2013
Plăcintă cu vișine din Gorj, cele mai vișinii din Europa
La Bengești- Gorj, unde aștept cu nerăbdare să ajung din nou și să-mi regăsesc fiul lăsat acolo spre marea lui bucurie, am practicat numeroase sporturi și jocuri dintre care nu au lipsit tirul cu frigarea și mutarea vișinelor din pom în cuptor. Producția de vișine a fost remarcabilă în acest an, de unde frecvența prăjiturilor realizate cu ele după diferite rețete.
Iată una de succes:
Se scot sîmburii de la vișine (5-6 sute de grame pentru o tavă medie). Se separă gălbenușul de albuș la 5 ouă (se scot de sub găini în zori, să nu le bată soarele în cuibar). Gălbenușurile se amestecă bine cu 8 linguri de apă fierbinte și 2 de ulei. Albușurile se bat spumă și se adaugă prin amestecare 200 g de zahăr (sau echivalent zaharină praf pentru cei cu glicemia mare). Acum se unesc cele două amestecuri și se omogenizează punînd și 200 g de făină. Se toarnă aluatul, care are consistența unei mămăligi subțiri în tava tapetată cu folie unsă cu ulei (să nu se lipească). se plasează uniform pe suprafață vișinele fără sîmburi și stoarse ușor.
Se coace timp de 25-30 minute. Crește, dar vișinele trebuie să rămînă la suprafață.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Nu e ușor să fii membru al conducerii USR și/sau al comisiilor sale. Se crede că e simplu. Dar faptul de a încerca să faci ceva împotriva ce...
-
La editura Cetatea de Scau n din Tîrgovişte a apărut volumul 1 din însemnările şi memoriile bunicului meu, generalul Titus Gârbea (1893-1...
-
În fiecare dimineață, fiul meu, Tudor, mă trezește cam cu aceeași replică: - Tati, trezește-te odată! Trebuie ...
-
N-am mai fost la un meci de fotbal pe stadion de dinainte de revoluție. Nu mergeam nici acum, dacă nu mă invita dl. primar Neculai Onțanu că...
-
Am regăsit, în urma unei sugestii primte dintr-o corespondență privată, un text pe care l-am tradus mai demult, un poem foarte cunoscut în...
-
Uniunea Scriitorilor din România atrage atenția asupra degradării continue a limbii române şi a nivelului de cultură din spațiul public ...
-
Statuia Împăratului Traian a fost dezvelită electoral de primarul Oprescu pe treptele Muzeului de Istorie (fosta Poștă Centrală) din Calea ...
-
Au și trecut 34 de ani. Aveam 14 ani și eram în bucătărie, cu întrega familie, minus bunicul meu care lucra (scria) la demisol, voiam să pre...
-
La 31 martie, Nichita Stănescu ar fi împlinit 77 de ani. Nod 19 Murise îngerul, dar nu l-am putut ține în brațe, se făcuse de apă și mi-a cu...
-
PROGRAM al candidatului Horia Gârbea ...
Arhivă blog
-
►
2015
(64)
- ► septembrie (3)
-
►
2014
(210)
- ► septembrie (14)
-
▼
2013
(212)
- ► septembrie (17)
-
▼
iulie
(10)
- O nouă tranșă de 40 de volume! eLiteratura continu...
- Plăcintă cu vișine din Gorj, cele mai vișinii din ...
- In Memoriam Lidia Novac
- Bingo cu ajutorul lui Dumnezeu
- IMPORTANT! eLiteratura publică autori români consa...
- Șah cu nebunii. Gambitul damei de la pagina "n"
- 14 Juillet. Vive la France!
- Poze de vacanță. Bengești - Gorj
- Cărți (ca și) noi. Gelu Negrea - Caragiale – Marel...
- Ilustrate din Nessebar. Capcana „all inclusive” pe...
-
►
2012
(219)
- ► septembrie (19)
-
►
2011
(468)
- ► septembrie (33)
-
►
2010
(391)
- ► septembrie (35)
Placinta arata super bine... Cred ca s-a mancat de mult...
RăspundețiȘtergereDa, atît ea cît și numaeroasele repetări. Totuși o parte din recoltă a fost congelată așa că aventura continuă! :)
Ștergere