miercuri, 24 iulie 2013

Plăcintă cu vișine din Gorj, cele mai vișinii din Europa


La Bengești- Gorj, unde aștept cu nerăbdare să ajung din nou și să-mi regăsesc fiul lăsat acolo spre marea lui bucurie, am practicat numeroase sporturi și jocuri dintre care nu au lipsit tirul cu frigarea și mutarea vișinelor din pom în cuptor. Producția de vișine a fost remarcabilă în acest an, de unde frecvența prăjiturilor realizate cu ele după diferite rețete.

Iată una de succes:
Se scot sîmburii de la vișine (5-6 sute de grame pentru o tavă medie). Se separă gălbenușul de albuș la 5 ouă (se scot de sub găini în zori, să nu le bată soarele în cuibar). Gălbenușurile se amestecă bine cu 8 linguri de apă fierbinte și 2 de ulei. Albușurile se bat spumă și se adaugă prin amestecare 200 g de zahăr (sau echivalent zaharină praf pentru cei cu glicemia mare). Acum se unesc cele două amestecuri și se omogenizează punînd și 200 g de făină. Se toarnă aluatul, care are consistența unei mămăligi subțiri în tava tapetată cu folie unsă cu ulei (să nu se lipească). se plasează uniform pe suprafață vișinele fără sîmburi și stoarse ușor.
Se coace timp de 25-30 minute. Crește, dar vișinele trebuie să rămînă la suprafață.

2 comentarii:

  1. Placinta arata super bine... Cred ca s-a mancat de mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, atît ea cît și numaeroasele repetări. Totuși o parte din recoltă a fost congelată așa că aventura continuă! :)

      Ștergere

Postări populare

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Arhivă blog