duminică, 7 iulie 2013

Ilustrate din Nessebar. Capcana „all inclusive” pentru leneși

Fosta cetate Messembria, așezată pe o peninsulă stîncoasă, cu faleze înalte, ceea ce o făcea greu de cucerit, s-a prefăcut în orașul Nessebar. Acesta s-a tot întins de-a lungul țărmului și este acum un loc foarte potrivit pentru vilegiaturi maritime și costiere. Plajele sînt cam înguste, la poalele unor faleze, dar au nisip fin și ape liniștite, de golf. Industria turistică bulgărească s-a axat pe ridicarea unor complexe de hoteluri mari („resorts”) cu toate dotările în incintă și cu piscine încăpătoare, inclusiv tobogane acvatice, pentru ca turiștii leneși să aibă totul pe o suprafață restrînsă (și să nu-și cheltuiască banii în altă parte).


Mai ales în regimul „all inclusive”, turiștii, de regulă familii cu copii mici și foarte mici, cu venituri mijlocii, rămîn în suprafața, de altfel largă, a incintelor ca să profite la maximum de facilitățile pe care și le-au achitat în avans și de distracțiile gratuite sau ieftine oferite de hotelieri.

Un astfel de resort, Sol Nessebar, cu trei hoteluri (Bay, Palace și Mare, totalizînd peste 500 de camere) ne-a găzduit vreme de o săptămînă și n-am avut a ne plînge decît de o zi cam noroasă. Totuși am ieșit dintre zidurile acaparante pentru a vizita pitorescul oraș vechi, plin de terase cu meniuri de luat în seamă. Nu am descărcat încă toate pozele, cele din orașul vechi trebuie prelucrate.

Așa încît puteți admira piscina centrală (din cele trei plus aqua-parc) și pe Huppy la marginea alteia. Sol Hotels e un lanț cu multe alte hoteluri în Bulgaria. Ele sînt cotate la 4-5 stele ceea ce e pentru cele mai multe criterii o evaluare corectă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog