vineri, 27 februarie 2015

Școala și religia. Cere (tipizat !) și ți se va da

Deunăzi am completat o cerere-tip (include și CNP-ul!) ca fiul meu să învețe religia străbunilor săi, creștini de zeci de generații. Mîine o să mi se ceară o cerere că vreau ca fiul meu să fie considerat alb și heterosexual. smile emoticon 

Căci dacă nu... nu e nevoie de cerere. smile emoticon smile emoticon

Eu credeam că dacă a fost băgat în cristelniță și i s-a zis Tudor (de la Theo-dor) în numele Sfintei Treimii a stabilit cu Dumnezeu o relație mai profundă decît o cerere tip. N-am citit în nicio Evanghelie ca Mîntuitorul să fi zis: „completați o cerere tip”. Eu știam că a zis: „Lăsați copiii să vină la mine”!

În poză: Tudor cel de Dumnezeu iubitor.

7 comentarii:

  1. E cea mai frumoasă pledoarie pe care am citit-o pe această temă, mult discutată în ultima vreme. Domnul să-i ajute lui Tudor cel de Dumnezeu iubitor şi tuturor copiilor/ tinerilor asemenea lui!
    Şi ca să îngroşăm puţin tuşa, probabil "mâine" va trebui să completăm o cere prin care să ni se recunoască sexul: feminin sau masculin. :)
    Râdem noi, dar...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va mai fi cazul pentru că sexul va fi schimbat periodic și nu va mai avea relevanță ce ai fost la naștere sau luna trecută. :)

      Ștergere
  2. Nu te soca, Tudor poate fi in 2015 coleg de banca cu nepotul lui Obama sau chiar al lui Osama. Este o alta majoritate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are în clasă și colegi de alte etnii sau chino-români, irano-români. Aceștia e normal să opteze pentru religia unuia dintre părinți. E drept că în cîțiva ani se poate schimba majoritatea, chiar și cea sexuală. Abia aștept să fie gay majoritari și să organizăm un marș - noi minoritatea - ca să ne cerem drepturile! :)

      Ștergere
    2. Si eu m'as bucura, si asa trecem de 8 miliarde in curand, Malthus nu s- a gandit la asta :)
      In scoli as fi mai bucuros cu Istoria Religiilor....cand vad cum se inalta mormanul acela de fier si beton in spatele celuilalt deja celebru, pe mine unul ma apuca o stare.....

      Ștergere

Postări populare

Arhivă blog