vineri, 21 februarie 2014

Ioan Cristescu - Director la Muzeul Național al Literaturii Române, București

În urma unui concurs pentru ocuparea postului, conf. dr. Ioan Cristescu a devenit directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București.
Acest post este de o mare importanță pentru literatura noastră, atît pentru istoria ei cît și pentru cea vie, MNLR fiind gazda unor manifestări de anvergură ale scriitorilor contemporani și avînd o editură care poate promova toate genurile literare. Prezența în acest post a lui Ioan Cristescu este un fapt extrem de favorabil pentru viața literară și pentru literatura noastră contemporană. 
Noul director are studii de filologie și teologie, este un cunoscător competent și aplicat al literaturii și lumii literare, un iubitor al scriitorilor de azi și al literaturii române contemporane, a avut o contribuție esențială la publicarea și promovarea unor scriitori din toate generațiile. 

Nu mai puțin, Ioan Cristescu este un experimentat creator de evenimente literare și un promotor al culturii scrise, al dramaturgiei și plasticii românești. Ioan Cristescu este de asemenea un expert atestat în domeniile manuscriselor de valoare, cărții vechi și timbrelor. Este recunoscut și apreciat în breasla literară pentru vivacitatea și energia sa.
Ioan Cristescu este conferenţiar doctor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion din Capitală, specializat în istoria teatrului universal. A fost fondator al editurii Tracus Arte.
La conducerea MNLR, Ioan Cristescu succede unor personalități ca Alexandru Oprea și Nicolae Ciobanu. Din 1991 şi până în 2007, Muzeul a fost coordonat de regretatul critic Dan Alexandru Condeescu. După dispariția acestuia, au mai condus Muzeul Radu Călin Cristea și Lucian Chișu. Alexandru Condeescu a făcut din rotonda Muzeului o agoră a literaturii contemporane, lucru menținut și de succesorii lui.

Prin preluarea conducerii MNLR de către Ioan Cristescu, literatura română contemporană obține, implicit, un important succes.

2 comentarii:

  1. O veste excelentă pentru scriitorii români. Felicitări lui Ioan Cristescu. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In adevăr o veste bună pentru cultură și pentru scriitori, să redevină Muzeul o agoră a literaturii contemporane. Să fie intr-un ceas bun și limpede, domnule Ioan Cristescu, pentru proiectele dumneavoastră culturale!

      Ștergere

Postări populare

Arhivă blog