sâmbătă, 1 martie 2014

Puțin șah (și el face viața frumoasă). Mat în 9 mutări!


Un record absolut pentru mine – mat în 9 mutări (2 min, 13 s) contra unei americance. Pe web, evident.

Apărarea Damiano: după mutările de deschidere și rocada mea,

1. e4, e5 2. Cf3, f6 3. Nc4, Nc5, 4. 0-0 ,

negrul joacă neinspirat Ce7 (?). Eu joc d4. Schimbăm pionii și nu ia calul cu nebunul, ci scoate celălalt cal Cf6. Eu schimb caii la C6 și dau șah cu Dh5, atacînd și nebunul de la c5. Mută regele în față la e7 (??) în loc să joace g6 (nebunul oricum era pierdut). Dar eu nu mai iau nebunul, ci dau șah la Df7 cu dama lipită de rege. Singurul cîmp liber e Rd6 și atunci scot nebunul de negre: Nf4 mat. Partida era de 7 minute fiecare. Eu am gîndit 55 de secunde, ea 1 min, 18 s.


Apărarea Damiano e o soluție proastă pentru negru, zic eu (mai ales dacă nu știi să joci), pentru că după ce alb joacă 3.Nc4,  negrul ori scoate calul la margine ori îl pierde și i se strică rocada mică. E mult mai solidă apărarea lui Phillidor (2. Cf3,  d6), deschide diagonala nebunului de alb spre flancul regelui alb, utilă după rocada albului. 

2 comentarii:

  1. Nu e nevoie sa spuneti dvs. ca e o deschidere slaba, au spus-o altii mult inainte, si e slaba chiar daca stii sa joci; albul poate juca (cel mai eficient) direct 3. C:e5 si-si asigura un avantaj consistent si nemuncit inca de la inceput.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, am mai spus și eu o dată, nu vă supărați...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog