luni, 23 noiembrie 2009

Nicolae Manolescu reales preşedinte USR


Azi 23 noiembrie 2009, după o şedinţă de 5 ore, Conferinţa Naţională a Uniunii Scriitorilor din România l-a ales prin votul a 344 de delegaţi pe criticul Nicolae Manolescu preşedinte al Uniunii pentru încă un mandat de 4 ani. Scorul final a fost Nicolae Manolescu 174 voturi, Nicolae Breban - 76, Dan Mircea Cipariu - 38, Constantin Stan - 36, Ştefan Agopian - 17, voturi nule - 3. Deşi unii dintre cei prezenţi au criticat vehement conducerea lui Nicolae Manolescu din mandatul 2005-2009 şi gestionarea fondurilor Uniunii, la vot el a avut cîştig de cauză fără să promită nimic spectaculos peste programele curente derulate în precedentul mandat. Mîine 24 noiembrie, va avea loc şedinţa Consiliului USR care va alege vicepreşedinţii, Comitetul Director şi comisiile de lucru ca şi Juriile USR.

Un comentariu:

  1. Era previzibil. Eu optasem intre Manolescu si Nicolae Breban. Cred ca am si votat pe blog-ul tau cu Breban, dar nu-i dadeam mari sanse. Interesant era si Agopian, dar...
    Ce sa spun, fie ca activitatea Unuiunii sa fie mult mai prodigioasa si cu mare apetenta si deschidere la nou. La manifestari coherente care sa ofere spatiul vital de afirmare a literaturii romane!
    Sper sa fii ales unul dintre vicepresedinti!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog