luni, 16 noiembrie 2009

"Cafeaua domnului ministru" - un ecou din Botoşani


"Politica e arta posibilului", spun personajele lui Horia Garbea, in spectacolul montat la Teatrul Mihai Eminescu din Botosani de tanarul regizor Alexandru Avadanei, cu Eduard Sandu, Irina Mititelu, Floriţa Ţugui. Oricat de pamfletar, tangential cu realitatea sau aluziv s-ar dovedi textul lui Horia Garbea, incarcatura politica, sociala, psihica oferita de lupta electorala a acestor zile ofera spectatorului o mai buna perceptie a cuvintelor, perceptie pe care, de altfel, a si mizat din plin regizorul. Chiar daca textul lui Horia Garbea este, din nefericire pentru noi, absolut valabil in oricare moment de dupa 1989, Alexandru Avadanei a "adus la zi" piesa, fara sa prejudicieze in vreun fel viziunea dramaturgului, dimpotriva. "Cafeaua domnului ministru", un spectacol montat in nenumarate teatre din tara, cu sute de reprezentatii, parea ca nu mai poate oferi nicio surpriza publicului. Urmarind spectacolul Teatrului botosanean, putem spune ca textul, regizorul si actorii s-au intalnit la momentul potrivit, in locul potrivit.
(cf ştiri.botoşani.ro)

7 comentarii:

  1. Iertare pentru plasarea in anonimat a autorului cronicii. Considerati acest gest drept un demers personal, care poate fi justificat la nevoie. Felicitari pentru spectacol, un produs cultural la care ati avut, se vede, un aport consistent si fericit.
    Florentina Toniţă

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu fireasca placere! Revin pentru ca indraznesc sa va rog sa corectati numele lui Eduard, il cheama Eduard Sandu. Este un actor foarte bun si, printre altele, stranepotul lui Miluta Gheorghiu. Spectacolul se va juca si la Iasi, la National, chiar saptamana aceasta.
    Cu frumoase ganduri,
    Florentina Tonita

    RăspundețiȘtergere
  3. Normal ca Eduard Sandu! Am sarit litera la transcriere cind am ales pasajele din cronica... Am rectificat. Multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari si la cat mai multe spectacole de succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumiri poetei Maria Postu si o astept sa... posteze un poem pe blogul poetilor!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog