sâmbătă, 4 februarie 2012

ATENȚIE! Un fals comunicat pe Facebook emis ca din partea CD al USR

Față de un pretins „comunicat” al Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor care a fost distribuit pe Facebook sînt autorizat să anunț: Comitetul director al USR nu a tinut nicio ședință în ziua de 4 februarie și nu a fost redactat nici în această zi nici altădată vreun comunicat pe tema enunțată în pretinsul comunicat. Comunicatul postat este un fals, nu a fost emis de niciun organism al Uniunii Scriitorilor din România și nu a fost semnat de nimeni din conducerea USR.

4 comentarii:

  1. Am aflat ştirea despre care faceţi vorbire de pe blogul doamnei Lucia Verona. Am considerat că nu trebuie să reacţionez acolo, ci să merg la sursă. Am ajuns. N-am înţeles nimic. Nu explicaţi despre ce e vorba, nu daţi un link.

    Eu vă respect pentru ceea ce faceţi, vă respect pentru faptul că sunteţi un descendent al generalului Titus Gârbea, vă respect, în ultimă instanţă, că rămâneţi om întotdeauna, vă respect chiar şi atunci când vă declaraţi, cu tărie, împotriva celor care astăzi protestează, în Piaţa Universităţii sau în alt loc. Vă respect pentru că aveţi talent. Vă respect ca scriitor.

    Eu, Constandin Bordelezu, un om care vă respectă, vă rog să specificaţi despre ce e vorba, zic eu că am trecut de epoca în care, „cu mânie proletară”, trebuia să înfierăm duşmanul de clasă fără să-i vedem faţa, fără să ascultăm ce spune.

    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bordelezu

    vă mulţumesc pentru bunele sentimente. Nu e însă nimic de adăugat sau de comentat. Pur şi simplu a apărut un comentariu trimis ca din partea Comitetului Director al USR şi semnat Nicolae Manolescu. Se referă la o "şedinţă" a acestui comitet în ziua de 4 februarie. De fapt CD al USR nu s-a întrunit pe 4 februarie, nu a trimis nimănui vreun comunicat şi dl Manolescu nu a semnat nimic. Asta-i tot. Oricum, comunicatele oficiale ale USR ne se dau pe facebook ci pe situl oficial al USR.

    În ceea ce mă priveşte nu mă declar cu tărie împotriva nimănui. Unde aţi citit dvs. sub semnătura mea aşa ceva? Şi dvs. îmi atribuiţi cuvinte pe care nu le-am scris, aşa cum se atribuie şi CD al USR comunicate pe care nu le-a dat în şedinţe care nu s-au ţinut.

    A devenit, mai ales pe internet, o manevră curentă să se falsifice identităţi, să se atribuie afirmaţii şi texte niciodată scrise. E o manevră generală de intoxicare prin ruinarea încrederii în orice ştire. Astfel, la orice ştire, chiar reală, oricine se va întreba "dar dacă e iar un fals?". Ghiciţi din trei încercări o instituţie cu expertiză vastă în acest domeniu al dezinformării.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveţi dreptate. Am reacţionat pripit şi m-am exprimat greşit, vă prezint scuzele mele şi fac cuvenita rectificare.
    “v-aş respecta chiar şi dacă v-aţi declara, cu tărie, împotriva celor care astăzi protestează, în Piaţa Universităţii sau în alt loc.”

    Am găsit, destul de repede, falsul comunicat, acum pot scrie în cunoştinţă de cauză. Că e un fals grosolan se vede de la o poştă. Domnul Nicolae Manolescu ar fi putut să-şi exprime solidaritatea cu protestatarii din România, în nume propriu, avea la dispoziţie suficiente canale media, dar nici un om cu scaun la cap nu ar fi putut crede că domnia sa ar putea face acest lucru în numele scriitorilor.
    Un om cu scaun la cap nu poate vorbi în numele altora, eu cred că domnul Manolescu este un astfel de om, asta pe de o parte, pe de altă parte ar fi complet aiurea ca scriitorii din România să aibă toţi aceeaşi părere.
    Un om cu scaun la cap, zic eu, nu poate uita vorbele lui Ion Raţiu:
    „„Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.“

    Cât despre „dezinformare”, eu nu-i zic dezinformare, îmi place mai mult cum sună denumirea, deşi e mai lungă, de „tehnică a manipulării maselor”. E o componentă a teoriei comunicării. Teoria comunicării nu mai e o ştiinţă folosită doar de serviciile secrete, astăzi se predă la şcoală şi la noi, în Anglia de mai mult timp chiar din clasele primare. Subiectul acesta merită discutat pe îndelete, he-he, poate altă dată.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu era nici dezinformare, nici manipulare. Era doar o magarie.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog