miercuri, 22 februarie 2012

Rezultatele Concursului de Debut al Editurii Cartea Româneasca, editia 2011

La Concursul de Debut al Editurii Cartea Românească, editia 2011, au fost depuse 45 de manuscrise, la următoarele secțiuni: PROZA – 22 de manuscrise, POEZIE – 17 manuscrise, CRITICA/ISTORIE LITERARA/ESEU – două manuscrise, TEATRU – trei manuscrise. În urma jurizării, a fost acordat un singur premiu, la sectiunea Proză.

Premiul de Debut la sectiunea Proză i-a revenit lui ANDREI POGORILOWSKI, autorul romanului CARTUŞE.

Autorul pe care l-am cunoscut cîndva şi îmi amintesc, sper corect, că este fiul celebrului traducător Aurel Covaci, are 44 de ani şi este compozitor şi critic muzical. Mă bucur pentru succesul lui şi aştept cu interes apariţia volumului.

5 comentarii:

  1. Multumesc pentru postare. Tin minte si eu ca ne-am cunoscut prin Cristian Popescu pe vremea cand scotea revista Nouazeci si eu tineam acolo rubrica de folclor. Atata doar ca nu am fost niciodata compozitor sau critic muzical… Ne-am mai intersectat in 2007 la vila Paltinul B, unde erai cu sotia si cu copilul. Parca era si un catel? Si eu sper ca debutul meu sa starneasca interes… pentru cartile terminate. "Cartuse" este prima parte dintr-un roman aflat in lucru si pe care am trimis-o la concurs in ideea ca "nu am ce pierde". S-a intamplat ca aceasta sa castige premiul si nu primul meu roman, "Matache si apogiatura" sau o carte mai speciala, "Muzica temporalistilor". Toate cele bune, Andrei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cer iertare pentru inexactitate. Credeam ca ați făcut Conervatorul. Ne-am mai întînit uneori și înainte de 90 împreună cu regretatul Ștefan Damian și cu Răzvan Rădulescu. În 2007 la Paltinul nu eram totuși eu, fiul meu s-a născut în decembrie 2006 și noi am stat totdeauna la Vila Z. Stancu, dar din 2008, an de an.

    Mult succes cu debutul editorial și deplin interes pentru volum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inseamna ca era 2008. In copilaria mea tot complexul de la Neptun-Olimp se numea Patinul B.

    RăspundețiȘtergere
  4. Proza, ultima frontiera... Am avut atatia poeti pe metrul patrat si atatea isme, incat se cuvine ca macar in acest secol sa bagam in seama proza, biata proza...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog