sâmbătă, 27 aprilie 2013

Shakespeare VI lansat la ICR

De ziua lui Shakespeare (23 aprilie), am avut bucuria lansării volumului VI din seria de Opere complete retraduse integral, în versuri, serie coordonată de prof. George Volceanov.

Volumul VI a fost editat de Tracus Arte (director Ioan Cristescu) cu sprijinul Editurii ICR (director Mariana Avanu). Traducătoarele celor trei piese: Violeta Popa, Lucia Verona și Ioana Diaconescu au fost prezente la manifestare, alături de restul echipei (George Volceanov și Horia Gârbea, acum veniți în calitate de prezentatori).


S-a lansat și primul volum din Caietele Shakespeare cu un sumar foarte bogat în studii de gen ca și Romanian Shakespeare Journal no.1 cu studii în limba engleză și autorii din mai multe țări. Această din urmă publicație, coordonată ca și Caietele de George Volceanov, a apărut cu sprijinul Facultății de arte a Universității Hiperyon. Un grup de actori de la această universitate, coordonați de profesorul Petre Florescu și prezentați de maestrul Eusebiu Ștefănescu, au prezentat un fragment din „Doi tineri din Verona” în traducerea Luciei Verona.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog