sâmbătă, 12 iunie 2010

Emoții de premiant USR

Pe blogul său, poetul Stoian G. Bogdan recunoaște că emoția mărturisită la primirea premiului de debut al USR pentru „Chipurile” a fost vrăjeală. Nu mă îndoiam! Și totuși... Ceva a fost pentru că el postează un lung poem ocazional în care își exorcizează emoția scriind în text: „băga-mi-aș pula în el de vers genial”. Cine cunoaște psihologia poeților poate crede că o emoție a existat. Nu? Dar lasă că trece și la al doilea.. al treilea...etc. premiu USR va fi mai relaxat. Citiți tot textul aici.

6 comentarii:

  1. cine scrie in romania, in afara de cei obligati sa o faca pentru ca au locuri de munca in cultura?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai toata lumea scrie, dupa puteri. Unii scriu mai bine, altii mai rau. Cei care lucreaza in cultura nu prea scriu fictiune. Fictiunea o scriu tota felul de oameni de la medici si persoane homeless pînă la profesori și instalatori. După ce mi-a reparat o țeavă, instalatorul mi-a oferit un volum de epigrame ale sale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Evident, un poetas supralicitat cu aere de primadona. Si lasand la o parte limbajul declasant, suburban, felul in care s-a prezentat la ridicarea premiului, faptul ca ingenuncheaza limba romana in numeroase greseli gramaticale mi se pare de-a dreptul penibil. Dar nu e vina lui, ci a celor care i-au pus coarne, inclusiv a dumneavoastra, nominalizandu-l !

    RăspundețiȘtergere
  4. Adică în cultură nu sunt scriitori?Sau ceeace scriu ei nu este fictiune,ci realitate 100%?
    În ce-l priveste pe instalator,poate nu stia cu cine are de-a face.O fi semănând Olimpul cu un loc obisnuit? Alt anonim.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Adevarul e ca totdeauna pe la mijloc. Stoian G. Bogdan e un poet bun, trebuia nominalizat.
    2. Voiam sa spun ca in cultura functionarii culturali (personalul ministerului, al centrelor culturale etc.) sint rareori scriitori de fictiune deci nu scriu `din obligatie` si nici altfel. Nu exista scriitori `din obligatie` cum zicea un anonim. Si cum drepturile sint tot mai mici, exista scriitori doar de placere. Problema e ca unii scriu profesional iar altii, cei mai multi, amatoristic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, dar de la nominalizare la atribuire e ceva cale... Iar celelalte, adaugand deloceruditia, raman in picioare. Inteleg ca aici nu prea ma contraziceti ! Respecte !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog