vineri, 19 noiembrie 2010

Premiile ASB au fost decernate azi la Primăria Sectorului 2




Azi, 19 noiembrie s-a desfășurat în Sala de Consiliu „I.L. Caragiale” a Primăriei Sectorului 2 București ceremonia de acordare a Premiilor Asociației Scriitorilor București, filială a Uniunii Scriitorilor din România, pentru anul 2009. Premiile au fost acordate de un juriu format din Eugen Simion, Ioana Ieronim, Tudorel Urian, Radu Voinescu, Octavian Soviany.

Ceremonia a fost organizată de Primăria Sectorului 2 București care a oferit, în afara părții materiale a premiilor, și cîte un frumos trofeu de cristal laureaților. Domnul Primar Neculai Onțanu s-a implicat direct în realizarea proiectului și a prezidat ceremonia. A fost a șasea ediție a acestor premii sponsorizată și organizată de Primăria Sectorului 2. În organizare, domnul primar a fost ajutat de doamnele Mariana Georgescu, director în Primăria Sectorului 2, Ruxandra Garofeanu, consilier pentru cultură al Primăriei și Camelia Popescu, reprezentant al departamentului de protocol și presă. Recunoștința Asociației și a premianților se îndreaptă către această eficientă echipă și către stafful tehnic al primăriei.

Premiul de debut a fost, tot pentru a șasea oară, susținut de revistele „Săptămîna financiară” și „Felicia”.

După cuvîntul introductiv și mulțumirile Asociației față de gazde și sponsori, președintele ASB a oferit domnului primar Neculai Onțanu un trofeu de onoare „pentru contribuția excepțională la susținerea culturii scrise” și doamnei Gabriela Vrînceanu-Firea, director al revistelor „Săptămîna financiară” și „Felicia” o diplomă de merit, primită în numele publicațiilor amintite de scriitorul Ciprian Chirvasiu.

Publicul prezent în număr mare și constituit preponderent din membrii ASB i-a aplaudat și ovaționat cu căldură pe cîștigători care au rostit scurte alocuțiuni pline de spirit. Poetul Constantin Abăluță a citit un text ocazional conceput în ziua în care a aflat vestea premierii volumului său.

Premiul Opera Omnia a fost decernat de Primarul Sectorului 2, în consens cu juriul, prozatoarei Gabriela Adameșteanu. Fiind plecată pentru un eveniment literar la New York, laureata a fost reprezentată de scriitoarea Doina Ruști, iar președintele ASB a citit un mesaj transmis cu acest prilej de autoarea „Dimineții pierdute”. Academicianul Eugen Simion a oferit gazdelor și membrilor juriului exemplare din recenta apariție îngrijită de Academia Română a operei publicistice a lui Ioan Slavici, precum și un volum omagial Eugen Ionesco criticului Dan Cristea, fost coleg de juriu timp de patru ani.

După o ceremonie plină de emoții și de afectuoase felicitări colegiale, cei prezenți au participat la un cocktail oferit de primărie.

(Aici gasiți palmaresul complet al premiilor ASB 2009)

Aici vedeți fotografiile laureaților

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog