duminică, 11 iulie 2010

Atenție! Pun steluțe!

Absența de pe blog în perioada 2-10 iulie a fost pricinuită de un sejur la Casa Scriitorilor Neptun de unde mă întorc cu bune impresii, ca deobicei, și cu laude la adresa echipei coordonate de dl. director Vasile. Am scris în acest interval un singur text, un poem pe care poate îl voi publica aici după necesarele revederi și corecții. Am luat decizia ca ”steluțele” să le acord la microrecenzii odată cu postarea și am acordat retroactiv steluțe celor mai recente patru volume comentate. Scara de valorizare cuprinde șapte cotații de la ***** la * și, mai jos, - și - - pentru decepții și catastrofe. Aștept volumele dvs. și le voi acorda steluțe și minusuri cu bunăcredință și dupre a mea pricepere! Din 12 iulie mă voi afla la Bengești (Gorj) în compania familiei și a simpatici(e)lor Guleraș, Erji, Nero, Tommy, Fetița. Lătratul lor la ora 5 a.m. mă va trimite la scris. Am în valiză cel puțin 5 cărți incitante la care veți citi ecouri curînd. Vacanță plăcută tuturor!

6 comentarii:

  1. asteptam explicatia. ma obisnuisem sa va urmaresc postarile si nu mai vedeam nimic de un timp, aproape ca eram ingrijorat. dar acum am aflat: venise vara! :)

    ps: un bun experiment ar putea fi sa dea si Guleraș, Erji, Nero, Tommy, Fetița stelute cat va aflati acolo si sa vedeti daca coincid :D abia acum am citit "latratul lor...", deci... sau ar putea iesi ceva gen "ia de la mama, ia de la tata, ia de la basescu", celebrul filmulet :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica ati crede ca alde Guleras, fiica sa Erji si nepotii lor Nero si Tommy ar fi mai obiectivi? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. s-ar numi sinceritate canina :))

    plus ca, din ce stiu, nu s-a studiat efectul poeziei pe animalele - prieteni ai omului, si poate cineva se va si gandi la un moment dat sa incerce. de vreme ce la oameni aproape ca a disparut aceasta curiozitate a receptarii unui text literar :D

    persoanele de fata se exclud, desigur, din motive bine dovedite chiar pe acest blog :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca ar fi mai nimerit sa nu va transformati intr-o instanta suprema a celor ce va trimit carti ! Zic eu ca fara stelute ar fi mai nimerit. Daca va place un volum, scrieti despre el, daca nu, nu ! S-ar putea sa raniti, sa descurajati ori, si mai rau, sa jigniti. In plus de asta, e destul de probabil sa nu aveti dreptate... Si atunci ar fi pacat !
    Darius, doar cititor

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna ideea cu stelutele...chiar daca absenta lor ar durea...Am putea incerca sa le marim numarul...daca e posibil.Vacanta placuta in continuare si spor la scris.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am pus si inainte stelute, periodic, dar pe liste, nu simultan cu recenziile. Nu toate cărțile îmi sînt trimise de autorii lor. Nu e vorba de vreo „instanță” nici supremă, nici supusă apelului. Steluțele reprezintă doar părerea mea, sintetizează simbolic o opinie personală argumentată de recenzie. Altcineva opoate, desigur să aibă altă părere și să acorde alt număr de steluâe, penițe, cruciulițe etc. procedeul fiind unul uzual.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog