duminică, 5 ianuarie 2014

Festivalul-Concurs de Poezie Alexandru Macedonski

Asociaţia Macedonenilor din România organizează, în perioada 15 decembrie
2013 – 14 martie 2014, Festivalul-Concurs de Poezie Alexandru Macedonski, adresat atât
scriitorilor de poezie care nu au debutat în volum, cât şi celor cu unul sau mai multe volume
editate, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România.

Concursul se adresează cu precădere scriitorilor de etnie macedoneană, membri sau simpatizanţi ai Asociaţiei Macedonenilor din România, dar, în măsură egală, este deschis şi creatorilor care vor să participe la acest festival de poezie organizat sub egida AMR.

Concurenţii care au debutat în volum vor trimite câte 2 exemplare din ultima carte editată, iar cei care nu au debutat în volum vor trimite câte un grupaj de 10 poeme, în câte 4 exemplare, însoţite de motto, în plic închis, în care se va introduce un alt plic pe care se va scrie motto-ul ataşat poemelor, iar în interior se vor scrie, pe coală albă, datele de identitate, telefonul şi adresa autorului.

Juriul festivalului va fi format din personalităţi literare din cadrul Asociaţiei Scriitorilor din Oltenia. Fiecare membru al juriului va nota independent lucrările, fără a cunoaşte opinia celorlalți membri.

Pentru secţiunea la care vor participa scriitorii cu cărţi editate : Premiile I, II şi III – o excursie de 7 zile, 5 zile şi, repectiv, 3 zile, pentru două persoane, în Macedonia, la Ohrid şi Skopje, cu toate condiţiile asigurate (transport, cazare, masă).

Pentru poeții care nu au debutat în volum premiile sunt următoarele: Premiul I – 500 dei ; Premiul II – 400 lei; Premiul III – 300 lei.

Se asigură transpot, cazare și masă în perioada cât vor participa la festivităţile prilejuite de acordarea premiilor, care vor avea loc pe data de 14 martie 2014, ocazie cu care se va comemora şi ziua de naştere a poetului Alexandru Macedonski.

Lucrările pentru concurs se vor trimite pe adresa Asociaţiei Macedonenilor din România, str. Thomas Masaryk nr. 29, sector 2, Bucureşti. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 021.212.09.23.

(material primit de la AMR din partea poetului Emilian Mirea)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog