vineri, 17 septembrie 2010

Nicolae Manolescu calomniat în România liberă

Din partea Uniunii Scriitorilor din România s-a transmis ziarului România liberă ca și unor agenții de presă și posturi TV următorul comunicat:

„Dezmințire

Față de pasajul de mai jos, apărut în ziarul România liberă din 16 septembrie 2010 sub semnătura Sabina Fati și sub titlul „Cine este Vîntu și ce vrea el”, Conducerea Uniunii Scriitorilor din România dezminte categoric și declară calomnioase afirmațiile autoarei. Rugăm conducerea ziarului să publice această dezmințire fără întîrziere și la loc vizibil.

„Sorin Ovidiu Vîntu a devenit bogat cu ajutorul specialiştilor din serviciile secrete şi popular cu ajutorul marilor cărturari care au acceptat să primească din partea lui sume mari de bani în contul unor premii de excelenţă pe care a început să le dea în perioada de glorie a Fondului Naţional de Investiţii (FNI). De la Alexandru Paleologu la Nicolae Manolescu, foarte puţini au ratat ocazia să-şi asigure rente viagere sau colaborări bine plătite de Sorin Ovidiu Vîntu. Nici unul dintre ei nu s-a întrebat, nici înainte de căderea FNI, nici după, de unde are atâţia bani, aşa încât s-au aşezat satisfăcuţi în solda lui, devenind flori la butoniera acestui mecena.” (Sabina Fati)

Niciodata Nicolae Manolescu, revista „Romania Literară” pe care a condus-o sau Uniunea Scriitorilor nu au primit bani sub forma unor premii de excelență sau sub oricare altă forma de la numitul Sorin Ovidiu Vântu. În caz ca nu va reusi sa probeze afirmația sa calomnioasă, autoarea articololui va suferi rigorile legii.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România”

Comentariul meu: calomnia emisă cu inconștiență este periculoasă, ca și cea emisă cu rea credință. Imediat s-au găsit posturi TV care au reluat ideea că Nicolae Manolescu a primt bani de la Vântu, o minciună ordinară. Se putea verifica în 30 de secunde că N.M. nu a fost niciodată nominalizat sau cîștigător al premiilor de excelență al lui SOV. Cel care a cîștigat cu adevărat a fost Andrei Șerban, de pildă. Dar ce vină are chiar și el? Premiul a fost acordat de un juriu de personalități. De acum o să fiu atent, cînd sînt invitat într-un juriu sau mi se dă un premiu dacă banii nu sînt cumva primiți de la X sau Y?

3 comentarii:

  1. Si de-ar fi așa, totuși era premiat cineva cu merite! In logica doamnei Sabina Fati, daca la putere se afla un guvern cu ministri corupți, toti funcționarii care lucreaza pentru el si accepta sa primeasca premii, mariri de salariu, bonificatii si chiar simple lefuri devin prin acest fapt corupti și "flori la butoniera guvernului"! Cinstit ar fi cit timp la putere se afla un guvern corupt sa nu munceasca nimeni sau eventual doar benevol! Si tot din logica domniei sale, rezulta ca de fiecare data cind cineva iti recunoaste un merit trebuie sa faci ancheta daca ai dreptul sa te bucuri, daca omul din fata ta e si bun cetatean si platitor cinstit de impozite!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Mircea G.
    Impecabil! Ați rezumat perfect (i)logica dnei S.F. ducînd la ultimele consecințe absurditatea ei. Acum mă gîndesc că, pe linia aceleiași logici, ar trebui să pun deoparte banii pe care i-am primit de la toți angajatorii în ultimii 20 de ani pentru ca, dacă vreunul e dovedit corupt ulterior, să-i iau și să-i arunc în fața ticălosului! (iar dacă nu, nu, evident!) :) Vă dați seama - așa gîndește redactorul șef adj al unei publicații centrale!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu credeti ca, tratand atat de p-afaristic un subiect pe care il declara atat de important, autorul dovedeste exact contrariul: ca nu si-a batut capul sa graiasca IN adevar, deci povestea nu valoreaza nici o ceapa congelata pentru el?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog