miercuri, 1 septembrie 2010

Sărmanul Eminescu!

La acest link puteți vedea în numai 45 de secunde o unică și irepetabilă revărsare de kitsch și neam-prostie dedicată „celui mai mare prozator (sic!) român supranumit Luceafărul... poeziei (sic!)”. Dacă este cineva în stare să facă un „omagiu” mai de prost gust unui poet îmi scot pălăria. Socot însă că nu e cu putință. Judecați singuri.

8 comentarii:

  1. Dacă se merge direct la sursa de pe Youtube se poate deduce din comentarii că e vorba de copii de 10-12 ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. God, dar e ingretosator! Era mai indicat sa avertizati ca vizionarea se serveste neaparat cu emetiral. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. statuile sunt de prin lume aunate si...anulate in asta asezare, adevarat, doar limba eee..."altaceva", ca doara vorba se dzice mai departe de...gura (ca in vechiul film rominesc). eee distractiv, nene Iankule, un kalasnikov de dupa Carajali ar trebui sa guste kitschul, doara aista e verde foarte "la noi", vorrrba poetului...v.raduta

    RăspundețiȘtergere
  4. Dl Bidica Petrut il iubeste pe Eminescu si asta conteaza.
    Fiecare iubeste in felul sau si de la intelegerea sa.
    Decat sa incerce sa ne convinga cum ca Eminescu este depasit...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ mehigh
    Nu am mers la sursă și rezultatul contează. Copii sau nu, imaginea lui E este murdărită.
    @ viorica
    Sigur, gust kitschul dacă... are gust, ca la ILC. Dar dacă n-are...
    @ Constantin Lupeanu
    1. Vă rog, nu-i scuzați pe popîndăi! Tocmai acest mod de raportare la Eminescu face din el un „depășit” și îi întemeiază pe denigratori. E. este un mare poet, nu o acadea. Am văzut și coloana lui Brîncuși din turtă dulce, lemn cîinesc, lemn dat cu vopsea de bronz pentru plite etc. 2. V-ați făcut blogul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am întâlnit deseori, în „comentarii” făcute de profesori de limba română, trăitori în București, clișee precum „Luceafărul poeziei românești”, „Ceahlăul prozei românești”, „bardul de la Mircești”... Dascălii respectivi dădeau, cu mare fudulie, meditații, iar elevii pregătiți de ei puneau sintagmele respective, cu mândrie, în toate compunerile pe care le făceau... Literatură, nu glumă !

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur că e mai simplu să acoperi cu clișee decît să interpretezi. Cînd ele vin ex cathedra e și mai rău. Am văut un afiș al unui „montaj literar” organizat de Radio România cu texte de Eminescu care arăta mai horror decît clipul citat. De altfel clișeul plastic cu Eminescu... înfrunzind sau în pielea goală (vezi sculptura lui Anghel de la Ateneu funcționează „neabătut” cum se zicea în epoca de aur.

    RăspundețiȘtergere
  8. Horia Garbea are perfecta dreptate. Internetul abunda de "kitsch și neam-prostie". Sunt niste clipuri pe youtube, de-ti vine sa plangi...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog