sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Blog de Blog - Patriei Scop! Cele mai bune bloguri din 2010

Avantajul (dar și dezavantajul în economia timpului) trecerii din blog în blog pînă la 3 noaptea (cît e acum) este că, urmărind un blog nominalizat de X, găsești altul: Y care îl are în blog roll pe necunoscutul Z. Apoi intri pe blogul lui X să vezi ce-l duce capul de l-a nominalizat pe Y care îl are în blog-roll pe Z. etc.

Avantajul acestei „hore a blogurilor” (e tocmai ca în „Hora iubirilor” de Schnitzler) este că uneori se produce revelația. Pentru mine, pe ziua-noaptea de azi ea se numește...

Îl nominalizez la Marele Premiu „Pentru că-mi place”, cu motivația că efectiv îmi place, pe Mihnea Măruță (presupun că am nimerit diacriticele).

N-am avut timp să intru pe google să văd ce-i cu el, dar nu contează.

UPDATE

Am căutat pe Google și am aflat ceva:

„Mihnea Măruţă (40 de ani) a fost redactorul şef al ziarului Cotidianul exact un an de zile: din aprilie 2007 până în aprilie 2008. Înainte de asta, Măruţă a fost redactorul şef adjunct şi apoi redactor şef al săptămânalului Clujeanul, de la înfiinţarea publicaţiei, în martie 2000, până în aprilie 2006. El a mai fost şi redactorul şef al cotidianului Ziarul Clujeanului, din octombrie 2003, până în aprilie 2006. Mihnea Măruţă este licenţiat în Filosofie, este căsătorit şi are trei fetiţe”.

Ignoram complet aceste date pentu că nu îmi plac ziarele, nu știu care sînt ziariștii la modă, cu atît mai puțin redactorii șefi. Dar o să fiu mai atent.

4 comentarii:

  1. E, într-adevăr, un jurnalist exemplar, în peisajul autohton sunt puţintei (ca să nu zic puţintissimi) jurnaliştii aşa de profesionişti şi, mai ales, de oneşti.
    Mă mir doar că nu l-aţi remarcat până acum - în campania electorală, spre exemplu, când a moderat absolut impecabil întâlnirea de la Cluj dintre Crin Antonescu şi Traian Băsescu.
    (Şi, bineînţeles, vă mulţumesc pentru nominalizare.)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Radu Vancu
    Aveți dreptate. Tocmai puținătatea jurnaliștilor de calitate m-au îndepărtat de ei. Nu-i urmăresc, nu mă mai interesează. Și așa, am trecut pe lîngă acesta, demn de atenție. Chiar de l-aș fi știut, nu știam că are un blog atît de viu și complex. Nici măcar campania electorală n-am urmărit-o. :)

    Nominalizarea dvs. e meritată, dar nu vă grăbiți cu mulțumirile că n-ați citit încă o cronică la „Sebastian în vis”! Vine! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Brrr, asta înseamnă că după ce o citesc n-o să mai fiu mulţumit? :)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog