marți, 4 ianuarie 2011

Fantezii de iarnă

Stimulat de o rețetă a lui Adi Hădean pentru tartine cu brînză, m-am simțit obligat să contribui printr-un comentariu cu rețeta mea. iat-o și pentru dvs.:

Tartine cu brînză (de iarnă)

Eu fac pentru tartine amestecul așa: brînză de vaci + 20% smîntînă + sare, piper alb, boia puțină + chimen + capere tăiate cam în 4, mărar verde. Opțional, puțin unt și ceapă verde (partea albă tocată fin). Fiecare tartină ornată cu 1-2 capere și o rondea fină de roșie mică (sau ridiche roșie). Dacă se pune ceapă, trebuie mîncate în max. 2-3 ore, că oxidează. Se poate pune în loc de sare puțină telemea rasă de vacă. Dar puțină!

Varianta de vară: se scot caperele și boiaua, se adaugă mărar mai mult, pătrunjel tocat, ridichi tocate mic, puțină parte verde de la ceapă.

Varianta de urgență: dacă nu avem capere, se pot folosi castraveți murați tăiați foarte mic, cubulețe infime și stoarse apoi strașnic.

Poze - update la prima preparare.

5 comentarii:

  1. asa... e buna varianta de urgenta, pentru ca eu nu am vazut capere niciodata:((

    RăspundețiȘtergere
  2. @Karina
    Nu sint poze. Am zis ca fac update cind prepar prima data.
    Capere la orice s-market dar conservate in borcan cu otet. Proaspete mai greu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună reţeta! Am să încerc şi eu. Poate o pun în cartea de bucate! Îmi plac foarte mult caperele. Din cîte ştiu eu se folosesc numai conservate în oţet, deşi parcă am citit undeva că se pot ţine şi în saramură. Sau în vin. Se pare că nici la mama lor nu se mănîncă neconservate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Lucia
    Multumesc, sa incerci!
    Trebuie sa admitem ca s caperele au o faza naturala inainte de cea conservata. E drept ca nici eu nu o cunosc. :)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog