marți, 17 mai 2011

În curînd! Zilele „Tudor Arghezi” la Tîrgu Jiu și Tîrgu Cărbunești






Și în acest an, în jurul datei nașterii poetului (21 mai), mai precis între 19 și 22 mai, va avea loc Festivalul Internațional Tudor Arghezi, acum la ediția XXXI. Manifestările se vor desfășura la Tg. Jiu și Tg. Cărbunești. La acest festival Uniunea Scriitorilor acordă importante premii unui poet și unui critic de prestigiu. Nu comit o indiscreție prea mare, laureații „Opera Omnia” fiind stabiliți mai demult de Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor, dezvăluind că aceștia sînt: poeta Ana Blandiana și criticul literar Dan Cristea.

În cele 30 de ediții anterioare, Premiul Arghezi, unul dintre cele mai prestigioase care se acordă la noi pentru poezie și critică, a fost cucerit de scriitori importanți precum Marta Petreu, Constanța Buzea, Petre Stoica, Ilie Constantin, Ioan Flora, Ion Horea, Nicolae Manolescu, Gh. Grigurcu, Alexandru George, Gabriel Dimisianu.

De asemeni au loc concursuri pentru volume de debut tipărite și în manuscris, volume despre opera lui Tudor Arghezi și grupaje de versuri pentru tinerii autori.

Se acordă și premii ale Consiliului Județean Gorj unor scriitori străini de prestigiu. În acest an vor primi distincția poetul Metin Cengiz (Turcia) și prozatorul Cengiz Abdullayev (Azerbaidjan). Ei se vor afla la Tîrgu Jiu împreună cu noi, membrii juriului și organizatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog