sâmbătă, 3 septembrie 2011

Validări la Uniunea Scriitorilor - ediția 2011


După ce joi 1 septembrie Comisia de validare a USR a ținut ultima sa ședință din acest an, a doua zi Consiliul a ratificat toate propunerile Comisiei pentru noii membri în anul 2011. În conformitate cu statutul, noii primiți au statutul de stagiari în primii trei ani. Consiliul a aprobat prin vot două excepții, fiind primiți ca titulari traducătoarea Adela Motoc (cea care a tradus între altele din Jung) și Adrian Lăcătuș, critic literar.

Am fost bucuros că printre noii colegi, admiși la diferite filiale, se numără autori în talentul cărora am crezut și am contribuit, cît am putut, la recunoașterea acestuia. Printre ei: Gabriel Daliș, Ioan Viștea, Allora Albulescu, Bogdan Hrib, Eugen Cojocaru și alții. Probabil luni listele complete vor ajunge la revistele literare și siturile Uniunii. Filiala care și-a sporit semnificativ efectivul este cea de la Bacău. Se pare că voiosul Calistrat Costin a atras spre orașul lui Bacovia o pleiadă de valori.

La București, secția de dramaturgie, din care fac și eu parte, a înregistrat o singură primire, dar una cu greutate. E vorba de un (veșnic) tînăr stagiar, autor a 14 scenarii de film și zeci de volume: Geo Saizescu. Cînd spun tînăr, mă refer și la faptul că secția noastră numără autori care de curînd, în august-septembrie, s-au mai apropiat simțitor, cu încă un an, de borna 90: B. Elvin, Paul Everac, Dan Tărchilă, iar Alexandru Popescu a și atins-o. Tuturor, titulari și stagiari, le spun La Mulți Ani!

Foto: Geo Saizescu, nou membru al USR

2 comentarii:

  1. "Consiliul a apropbat prin VOT...", nu prin "vor"!
    Trimite si mie lista, sa o pun la siteul Filialei Pitesti. Evident ca n-o sa dai asta la comentarii...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ dumitru ungureanu
    1. Am corectat, mulțumesc.
    2. Luni o sa am listele la toate filialele. o să le pun pe bloguri/situl USR reviste etc.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog