sâmbătă, 18 septembrie 2010

Un plagiat incredibil! Victimă: Daniel Cristea-Enache!

La linkul acesta găsiți toată povestea care e de necrezut: un text al lui Daniel Cristea-Enache despre Grigore Vieru a fost copiat aproape cuvînt cu cuvînt. Dar asta nu ar fi nimic! Autorii unei antologii cu texte dedicate lui Vieru au cules ambele texte și le-au publicat în aceeași carte fără să-și dea seama. Editorii se pare că sînt tot mai competenți dincolo și dincoace de Prut. Numai academicienii apar ceva mai „furăcioși” dincolo! Îl compătimesc pe Daniel, dar îl și fericesc: un critic copiat cu nerușinare înseamnă că este citit și recunoscut. Și apoi să te plagieze un academician! Ce onoare, nu!

9 comentarii:

  1. Incredibil! Dar savuros comentariul lui Daniel Cristea Enache din linkul indicat: "Ce ghinion pe bietul academician!".

    RăspundețiȘtergere
  2. E un caz care a ajuns la public din prostia autorilor antologiei. Cine știe cîte texte "paralele" or exista prin volume neștiute.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai scris.
    Nu a plagiat.
    A avut parte de aceeasi cunoastere cosmica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da. Vibratiile cosmice au produs exact aceleasi cuvinte. :) Comentariul lui D. C-E e foarte origina, a atras ca o prajitura apetisanta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce victima? DCE este cel mai putin victima, iata, bietul academician..., vorba aceluiasi DCE. Dar si-a facut-o cu minuta proprie... nu-l mai scapa nimeni de asta, mamuleaaaaana!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lasati ca antologatorii tot au avut ei o intuitie, macar l-au plasat in carte pe Enache inaintea lui Bahnaru... asa ca vibratiile cosmice exista, nimic de zis.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-l mai plîngeți pe academician că nu-l va da nimeni afară din academie.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog