marți, 10 aprilie 2012

"Cehov - Dali" cu actori premiaţi

Am aflat de la doamna profesoară M. Popescu, îndrumătoarea trupei, că LOVART, trupă de teatru a liceului "E. Lovinescu", a prezentat în Festivalul Teatral al Liceelor "Jean Monnet", care se ţine anual la liceul omonim, piesa mea "Cehov-Dali". Tinerii actori au obţinut premiile I pentru: rol principal masculin, rol secundar masculin şi rol secundar feminin şi un premiu special pentru afiş. Mă bucur pentru ei, sînt talentaţi, pe unii i-am văzut în altă piesă de-a mea şi regret că nu i-am putut urmări şi cu aceasta, în festival.

Faţă de teatrele profesioniste, iată că trupele de amatori (deşi unii joacă de pe acum în trupe profesioniste, de exemplu la "Masca" din cîte ştiu), abordează cu mai mult curaj teatrul românesc contemporan şi au succes.

Mai e de remarcat că Liceul "Jean Monnet" are un festival de teatru şi nu numai scandaluri erotice. Să punem în balanţă lucrurile. Dar, evident, un festival de teatru nu poate face obiectul unor articole de tabloid! Peste jumătate din mizeria din jurul nostru există pentru că este potenţată prin articole "senzaţionale" din tabloide sau din ştirile TV echivalente. Soluţii există, dar cine să le aplice: ar trebui ca tabloidele şi posturile de dejecţii să fie taxate cu un impozit pe profit care să fie destinat acţiunilor culturale (de exemplu promovarea teatrului în şcoli).

Un comentariu:

  1. Mă bucur foarte mult, Horia. Sunt de acord cu ce spui despre efectul tabloidelor şi suprataxarea lor - s-a mai propus asta, dar cred că a rămas la stadiul de intenţie, din păcate.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog