Iată una de succes:
Se scot sîmburii de la vișine (5-6 sute de grame pentru o tavă medie). Se separă gălbenușul de albuș la 5 ouă (se scot de sub găini în zori, să nu le bată soarele în cuibar). Gălbenușurile se amestecă bine cu 8 linguri de apă fierbinte și 2 de ulei. Albușurile se bat spumă și se adaugă prin amestecare 200 g de zahăr (sau echivalent zaharină praf pentru cei cu glicemia mare). Acum se unesc cele două amestecuri și se omogenizează punînd și 200 g de făină. Se toarnă aluatul, care are consistența unei mămăligi subțiri în tava tapetată cu folie unsă cu ulei (să nu se lipească). se plasează uniform pe suprafață vișinele fără sîmburi și stoarse ușor.
Se coace timp de 25-30 minute. Crește, dar vișinele trebuie să rămînă la suprafață.
Placinta arata super bine... Cred ca s-a mancat de mult...
RăspundețiȘtergereDa, atît ea cît și numaeroasele repetări. Totuși o parte din recoltă a fost congelată așa că aventura continuă! :)
Ștergere