miercuri, 21 august 2013

La Mulți Ani, Bogdan Teodorescu!

Îmi vine greu să cred că vechiul meu prieten, Bogdan Teodorescu, împlinește mîine 50 de ani.

Parcă ieri participam împreună la Olimpiada de Literatură Română din anul 1980 sau la dezbateri informale, după cenacluri studențești, pe tema dacă există sau nu... istoria. La care ni se alătura, între alții, Marius Oprea, singurul dintre noi care a ajuns istoric.

Între timp, Bogdan Teodorescu a devenit profesor la SNSPA, a scris romane de succes dar și cărți de sociologie și politologie fără să ocolească însă impresiile de călător prin lume, cunoscînd aprecierile publicului și laurii premiilor literare. Am scris despre Dacic Park, Spada, Băieți aproape buni, 54/24, volume în care l-am regăsit de fiecare dată pe combativul, tranșantul, amuzantul autor pe care-l cunoșteam încă din vremea debutului în revistele școlare.

Bogdan Teodorescu pare să aibă o înfrățire cu succesul, cu priza la public. La aniversarea lui, îi doresc să rămînă mereu la fel, alert și neconcesiv, să aibă parte de sănătate și de succese tot mai solide.

La Mulți Ani!

Imagine: Paris, Salon du Livre, 2013. Dezbatere la standul României cu Bogdan Teodorescu, primul din stînga, Ioana Drăgan, Bogda Suceavă, Florina Ilis. Foto - H. G.


Un comentariu:

Postări populare

Arhivă blog