vineri, 9 august 2013

Zodia Leului. Aniversări de 10 august.


Peste cîteva ore voi împlini o vîrstă ambiguă pe care o voi aniversa într-un cadru extrem de restrîns, așa cum cred că se și cuvine de la un număr de ani în sus.

Ce-ar spune zodierii privind la scriitorii născuți pe 10 august, în a 18-a zi a Leului?
Ei sînt (dacă nu am omis pe nimeni) Panatit Istrati, Ion Negoițescu, Dan Laurențiu și, în viață, deci primind urările mele cele mai bune pentru aniversare: Barbu Cioculescu, Nicolae Prelipceanu, Ioana Drăgan. Adăugîndu-mă și pe mine, avem un istoric literar, memorialist și poet, un poet cu unele contribuții jurnalistice pline de ironie, o prozatoare pur-sînge și un (mai ales) dramaturg. Între iluștrii dispăruți: un prozator și un revoltat, un critic de finețe și un poet „crepuscular” (după Dan Cristea).

S-ar putea ca zodierii să invoce diferența de an și oră a nașterilor, „ascendentul” și alte conjuncții sau opoziții planetare. Nu știu care e adevărul, dar nu pot decît să mă bucur de această diversitate a cărei posibilă unitate -secretă- îmi scapă deocamdată.

Închei urîndu-le „La Mulți Ani” colegilor de scris și zodie și tuturor celor care s-au mai născut în această zi.

P.S.: Pre-ziua aniversării de mîine coincide cu trecerea pragului de 165 000 de vizitatori ai blogului. Le adreesez și lor tuturor un gînd bun prietenesc.

5 comentarii:

  1. Din tot sufletul va doresc o viata frumoasa alaturi de familie si cei dragi. Acum, am vazut ca sunteti o persoana deschisa, cu multe realizari, cu multi prieteni si ce mi se pare foarte important sunteti un poet deci un suflet sensibil. La Multi Ani fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Horia, îţi doresc să te bucuri de vîrsta ta ambiguă şi de toate vîrstele, multe, care vor urma.
    Succes! Şi să trăieşti ani mulți în pace
    Iar drumul tău să fie luminat
    De cerul plin de stele...
    (presupun că tu ai tradus un pic altfel aceste versuri)
    La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc foarte mult urărilor de mai sus!

    RăspundețiȘtergere
  4. La mulţi şi fericiţi ani, cu cărţi de neuitat !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog