miercuri, 30 iulie 2014

„Trecute vieți de fanți și de birlici” în atenția criticii

Pentru orice autor vînzările mari și cererile de autografe sînt foarte plăcute dar... Nu există zăbavă mai plăcută decît cititul cronicilor semnate de critici! Mai ales dacă sînt și favorabile.

De aceea mulțumesc distinșilor colegi care au binevoit să scrie atît de frumos despre cartea mea „Trecute vieți de fanți și de birlici” (ediția a doua mult completată, Editura eLiteratura) . Dacă nu aș fi părăsit demult obiceiul de a mă privi în oglindă (acea suprafață mincinoasă care inversează stînga cu dreapta și ne arată mai bătrîni și mai urîți decît ne știm) m-aș uita la mine cu suspiciunea cu care Macbeth își privea mîinile și scaunul ocupa de fantoma lui Banquo.

Din fericire sînt probabil unul dintre puținii bărbați care chiar se bărbieresc fără oglindă (șezînd în cadă cu Gilette în mîna dreaptă și un volum de Huxley în cea stîngă) și narcisismul e mult diminuat.

Mulțumesc așadar doamnelor Andrea Hedeș (care a scris în Luceafărul de dimineață), Nicoleta Milea (Litere) și domnilor Felix Nicolau (Steaua) și Răzvan Voncu (Cultura). Și celor care vor mai scrie, desigur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog