joi, 26 ianuarie 2012

Cum faci bani cu un blog?

Am citit mai multe articole despre cum poți face bani cu un blog. Iată o metodă!

N-am dat prea multă atenție pînă acum celor care mă înjură pe propriul meu blog sub „protecția” anonimatului.
Nu am mult timp la dispoziție nici pentru treburi mai serioase decît aceasta.
Dar, de la o vreme, ofertele agențiilor de turism sînt tot mai atrăgătoare și mi-ar trebui niște bani pentru vacanță.
Așa încît am început profit de faptul că IP Address-ul fiecărui cititor care-mi vizitează blogul rămîne „încrustat” în produsul „counter” (și nu numai) spulberînd taina „anonimatului” și am făcut plîngeri la poliție împotriva
celor (cîțiva, cam aceiași) care mă înjură anonimi, precizînd IP-ul.

Organele în drept vor identifica persoanele după IP și le vor amenda (cel puțin așa m-au asigurat) iar apoi eu mă voi adresa justiției dar și instituțiilor unde lucrează (unele „comentarii” au fost evident postate în orele de serviciu, de pe calculatoare pe care le-au primit în folosință pentru scopuri profesionale, nu ca să-și defuleze frustrările). Desigur voi publica numele, adresele și fotografiile celor în cauză ca să poată fi recunoscuți și oamenii cumsecade să se ferească de acești ticăloși lași. Desigur, voi face publice și IP-urile ca și alți bloggeri care au avut de suferit de pe urma lor să pornească acțiuni punitive împotriva respectivilor.

Din păcate, va trebui să investesc la început niște bani pentru a declanșa procese împotriva lor, dar avocații m-au asigurat că daunele morale vor putea fi semnificative, iar onorariul lor va fi recuperat tot de la cei vinovați. Nu zic că va fi o treabă ușoară, dar dacă toți cei care „beneficiază” de „comentarii anonime” o vor face, s-ar putea obține niște fonduri sau, caz și mai favorabil, aceste mîrșăvii se vor reduce.

Iata mai jos un exemplu de cum apare un vizitator cu IP-ul său și toate datele prin care poate fi identificat rapid. În dreapta, la fiecare rubrică apar IP-ul, postarea vizitată, dacă s-a comentat etc. nu le-am lăsat în cadru pentru că e un simplu exemplu al unui vizitator nevinovat.
Țin să remarc cu acest prilej profesionalismul în IT și solicitudinea Poliției Române și regret că nu pot evidenția și nominal (din motive ușor de înțeles) persoanele care se străduiesc să mă ajute.

Number of Entries:
1
Entry Page Time:
25 Jan 2012 22:18:40
Visit Length:
0 seconds
Browser:
Chrome 16.0
OS:
WinXP
Resolution:
1024x768
United Kingdom Flag
Total Visits:
1
Location:
Leicester, United Kingdom
IP Address:
Talktalk (84.13.140.200)
Search Referral:
Visit Page:

5 comentarii:

  1. Eu sunt uluită. Nu de faptul că un anonim poate fi detectat după adresa IP, asta se ştie de mult, ci de profesionalismul poliţiei române informatice. Mă uimeşte faptul că ar fi dispuşi să facă eforturi şi să considere drept infractori indivizii care postează comentarii anonime. Că se ocupă de descoperirea celor care devalizează conturi sau intră fraudulos pe site-uri cu informaţii secrete sau ultrasecrete, asta înţeleg. Dar să vâneze nişte "icşi" şi "igreci" fiindcă au postat comentarii anonime ??? Chiar şi defăimătoare, pot fi şterse oricând de către administratorul site-ului, de ce s-ar mai deranja poliţia ?? A, apropo, personal nu-mi dau numele pe blogul personal sau pe alte bloguri, din motive de discreţie, fac parte dintr-un anumit cerc, relativ restrâns, de traducători şi cum numele apare în public, nu ţin să fie mai mediatizat decât este. IP-ul meu poate fi găsit însă, ca al oricărui altuia...

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-am permis sa pun un link cu aceasta postare si pe blogul meu. mi se pare o idee super tare

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Iuliana
    OK. Mulțumesc pentru link.
    @ Vocea-de-departe
    Orice plîngere trebuie rezolvată cumva. Și apoi metoda de detectare pentru infracțiuni mari, e bună și pentru cele mici. Normal că nu depune nimni plîngeri pentru o înjurătură accidentală ci pentru hărțuiri continue, amenințări grave etc. de la aceleași IP-uri sau grupuri de IP. Am aflat că s-a mai întîmplat.

    RăspundețiȘtergere
  4. De atacuri ale unei grupări de bloggeri am avut parte şi eu. Intervenţiile jignitoare care veneau direct pe blogul meu le-am blocat (pe wordpress se poate); dar înjurăturile de pe alte bloguri nu le pot opri. Eu nu cred că veţi putea rezolva ceva pe canale legale, dar tare mi-ar plăcea să aveţi succes. Cred că aţi putea avea reuşită în sensul publicării identităţilor, pozelor etc. Eu mi-am închis blogul din cauza acestor indivizi. Vă doresc reuşită şi vă ţin pumnii. Foarte strâns !

    RăspundețiȘtergere
  5. @ ioan suciu
    Vă mulțumesc pentru susținere. Nu știam că ați închis blogul și regret acest lucru. Voi încerca tot ce pot. Sigur că șterg comentariile anonime, dar mă irită mai ales că se pierde timp cu asta.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog