marți, 31 decembrie 2013

„Trecute vieți...” Ediție revăzută și completată.

În primele săptămîni ale noului an 2014 va apărea la Editura eLiteratura, director poetul Vasile Poenaru, volumul „Trecute vieți de fanți și de birlici” într-o ediție revăzută și mult completată față de cea care a apărut în 2007 la Cartea românească. Volumul va avea și versiune e-book.

Față de prima ediție, în aceasta secțiunea principală, dedicată personajelor literaturii române, a crescut de la 18 capitole la 24. În total, această secțiune dă seama despre personajele create de peste 80 de autori, majoritatea canonici, în mai mult de 100 de opere literare de genuri diferite. 

A doua secțiune, de eseuri și tablete diverse a sporit și ea cu aproape 100%. Cea de-a treia secțiune a volumului este complet nouă și cuprinde studii literare dedicate operelor a trei autori români (Rebreanu, C. Chiriță, C. Hogaș) și doi englezi (J Galsworthy și W. Shakespeare), inițial prefețe la opere ale acestora apărute în răstimpul 2010-2013. Am găsit că este potrivit să le adun în acest volum, fiind rezultatul unor documentări destul de aplicate și aducînd și unele noutăți în studiul respectivelor opere. 

Mulțumesc în mod deosebit editurii eLiteratura și directorului ei pentru sprijinul exemplar acordat în editarea volumului. 

P.S. În sigla editurii recunosc cu nostalgie, sper că și dvs., linia stabilopozilor digului de la Neptun, așa cum se vede ea chiar din fața Casei Scriitorilor.

Post P.S.: Vedeți aici comentariul lui Dan C. Mihăilescu „Omul care aduce cartea” despre prima ediție a volumlui (ProTV, 2008).

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mulțumesc. Încă mai am de lucru la corectura interiorului. La Mulți Ani!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru urări! Vă doresc multe bucurii și Anul Nou cu sănătate și succes! La Mulți Ani!

      Ștergere
  3. Felicitări ! Prima ediţie a cărţii m-a încântat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, sper să vă placă și a doua, am adăugat 6 birlici și șase studii serioase. Mă tot gîndesc la o panoramă a literaturii actuale. Dar nu am timp.

      Ștergere
  4. Foarte bună carte, am și scris despre ea. Aștept cu interes ediția a doua. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, sper să-ți placă și completările: personaje didactice, diminutive și porecle de personaje etc.

      Ștergere

Postări populare

Arhivă blog