duminică, 8 august 2010

Sub balconul Thaliei! Concursul „Dramaturgie în doi”.

...Un Concurs inedit în România, intitulat „Dramaturgie în doi“, pentru piese cu două personaje, lansat în premieră absolută, de Teatrul Valah din Giurgiu.
…Sunt așteptate pentru Concurs texte inedite (care nu au mai fost publicate sau montate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic), tehnoredactate cu diacritice. Manuscrisele vor avea menţionat titlul, dar nu şi autorul. Câte 3 (trei) exemplare din fiecare piesă cu două personaje vor fi trimise într-un plic format A4 împreună cu un plic mai mic, sigilat, ce va avea scris în exterior titlul piesei, iar în interior datele de identificare ale autorului.
Adresa: Teatrul Valah, str. Mircea cel Bătrân nr. 1, Giurgiu. Cod poștal: 080033
...Data limită de primire a manuscriselor este 15 octombrie 2010. După care un Juriu alcătuit din profesioniști (un actor, un regizor, un critic și un dramaturg) vor selecta piesele sosite la Teatrul de la Dunăre, printre care sperăm să se găsească și unele ale dramaturgilor români de peste hotare, dar și ale unor autori giurgiuveni. Se vor acorda și premii:
Premiul I- 1.500 lei; Premiul II- 1.000 lei; Premiul III- 500 lei.
Dincolo de sumele simbolice, într-o perioadă de criză profundă, laureații se vor bucura de a fi prezentați în cadrul „Festivalului Teatrelor din Orașele Dunărene” (15-19 noiembrie 2010), de la Giurgiu. Iar câștigătorul Concursului „Dramaturgie în doi” își va vedea montată piesa, în stagiunea următoare, pe scena Teatrului care lansează acest Concurs unic.

6 comentarii:

 1. foarte interesant. as putea sa preiau articolul, cu precizarea sursei, sa il adaug pe blogul meu?

  RăspundețiȘtergere
 2. Sigur, chiar vă rog. E bine să știe cît mai multă lume!

  RăspundețiȘtergere
 3. am adaugat anuntul si pe siteul
  http://www.bocancul-literar.ro/Forms/CreatieLiterara/DetaliiCreatie.aspx?id=22775
  unde sunt moderator.

  cu stima,
  stefan ciobanu ( alexander )

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna ziua!Stiu ca se numeste "dramaturgie in doi" concursul,dar...chiar nu pot fi mai mult de doua personaje in piesa?V-ati referit la doua personaje PRINCIPALE?Sau piesa de teatru sa contina doar doua personaje?

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest a fost anuntul organizatorilor. Eu nu stiu sa fi fost vorba de personaje principale. Doua inseamna 2.

  RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog