luni, 13 iunie 2011

Ognjen Spahic și Milan Kundera premiați la Neptun


În sara zilei de 12 iunie a avut loc – Ceremonia de decernare a premiilor Festivalului „Zile și nopți de literatură” la Complexul Ambasador, din Neptun, ceremonie prezidată de Președintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, președinte al juriului din care au mai făcut parte Gabriel Dimisianu și Gabriel Chifu.

Premiul Festivalului, acordat unui tînăr scriitor de către USR și Primăria Mangalia a revenit romancierului din Muntenegru Ognjen Spahic. Marele Premiu Ovidius, a fost decernat pentru a X-a oară, în acest an de către USR cu sprijinul Ministerzul Culturii și Patrimoniului Național, reprezentat de doamna Irina Cajal. El a revenit scriitorului Milan Kundera (Franța).

Președintele USR Nicolae Manolescu a rostit cîte un laudatio pentru laureați. Laureatul Premiului Ovidius a oferit contravaloarea premiului său Editurii Humanitas, cea care îi editează opera în România. Directorul acesteia, dl. Gabriel Liiceanu, a citit scrisoarea de mulțumire a laureatului care a destinat premiul susținerii literaturii române. La final, președintele Uniunii a mulțumit organizatorilor cu o mențiune specială pentru doamnele Irina Horea, vicepreședinte al USR și Gabriela Vișan, coordonatoarele echipei de organizare.

Au fost zile de comunicare intensă între participanți și ocazia unui remarcabil schimb de idei. Cei prezenți au avut întîlniri formale și informale care au ajutat la cunoașterea reciprocă și la conturarea unor viitoare proiecte. Ca și edițiile anterioare, această a X-a reuniune sub genericul „Zile și Nopți de Literatură” a reprezentat o reușită.

(În imagine Ognjen Spahic, mulțumind pentru premiu)

Un comentariu:

Postări populare

Arhivă blog