joi, 9 februarie 2012

Întrebări cu variante de răspuns1. Ce faci cînd un trecător cade jos în fața ta, leșinat din cauza unei crize?

 1. Încerci să-l resusciți
 2. Suni la salvare
 3. Îi înhați portofelul și telefonul
2. Ce faci cînd cetățenii o duc rău, afectați de o criză mondială prelungită și fără ieșire?

 1. Cauți totuși soluții pentru ameliorarea situației
 2. Îi consolezi cu vorbe bune, neștiind să rezolvi criza
 3. Provoci o încă o criză – politică - și cauți să le înhați voturile

9 comentarii:

 1. 1.Daca este important,eventual,vine avionul.
  2.Nu te intereseaza votul lor;se poate si fara.
  Glume pe zapada,sau poate nu...Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri

  1. Ce faci cînd un trecător cade jos în fața ta, leșinat din cauza unei crize?
  b. Îţi dai demisia.

  E logic. Vezi bine că nu te pricepi, iar când nu eşti bun să faci ceea ce trebuie, mare lucru dacă poţi recunoaşte asta, laşi pe altul competent să rezolve problema. Problema e în cât timp înţelegi că eşti nepriceput, că dacă nu te duce mintea să suni la salvare rapid (adică să-ţi dai demisia din funcţia de salvator) şi încerci să-l resusciţi pe aproapele tău, mai mult ca sigur că îl vei omorî.

  2. Ce faci cînd cetățenii o duc rău, afectați de o criză mondială prelungită și fără ieșire?

  Asta e o întrebare ca din chestionarele, de pe vremuri, pentru candidaţii la titlul de conducător auto, fără supărare. Întrebarea capcană, de mai sus, ca să aibă un răspuns trebuia pusă aşa:

  „Ce faci cînd cetățenii o duc rău, în maşina pe care tu o conduci şi pe care ai împotmolit-o?”

  Ce legătură are criza mondială cu incapacitatea actualilor conducători de a duce un tren de la Galaţi la Bucureşti? Criza mondială a făcut ca singurul utilaj trimis pentru dezăpezire să rămână fără motorină exact atunci când a ajuns la tren? E un mare succes al actualilor conducători faptul că, în loc să ducă trenul la Bucureşti, au reuşit, după 60 de ore de chin şi groază pentru călătorii din tren, să aducă trenul de unde a plecat?

  Conducătorul care a împotmolit maşina nu are decât o variantă: să coboare de la volan şi să lase pe altul mai priceput să scoată maşina din noroaie.

  Asta e părerea mea, domnule Gârbea, nu trebuie să fiţi de acord cu mine.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Poezieevelics
  E o eroare de tipar. Un a în loc de u. Corect este: Nu te intereseaza votul lor: se poate si fUra.

  @Bordelezu
  1. Nu e nicio legătură între criza mondială/europeană și a noastră? Posibil. Există triburi în Amazonia care nu fac legătura cauzală între actul sexual și nașterea unui copil. Oamenii se ... că le place, iar Zeul dă copii cui vrea el. Desigur triburile respective viețuiesc de mii de ani fără nicio dificultate.

  2. Conducătorul ar coborî să îl lase pe altul, dar în locul unde a rămas în pană nu sînt în jur, pe cîmp, decît un cioban analfabet, ușor paranoic, un adolescent retardat și un motan pătat. Pe care să-l aleagă?

  3. Chestia cu trenul e un caz de inducție incompletă: dacă un șef de gară a gestionat greșit un butoi cu motorină, trebuie să-și dea demisia tot guvernul (de fapt și-a dat-o, dar din alte cauze). Mai rău pentru cei care se pricep la politică (eu nu sînt printre ei și de aceea comentez rar) este că opozanții „cei mai duri” au și bătut palma cu cine trebuie, așa că n-o să curgă sînge nici anul ăsta.

  RăspundețiȘtergere
 4. N-au apărut 2 comentarii aprobate. Dar știu conținutul și pot răspunde:

  @Poezieevelics
  Evident că nu era o greșeală la dvs. A fost o glumă a mea: „în loc de se poate și FĂRĂ” „se poate și FURA” (votul).

  @Bordelezu

  Se poate ajunge la 3FA (la bridge) și natural și pe cale artificială, ca și la nașterea unui copil.
  Eu prefer sistemul cu majora în 5 și 1 treflă/caro cea mai bună minoră, neagă majora în 5.
  Am jucat și sisteme cu 1 treflă tare. Nu sistemul contează, ci aplicarea lui.
  Vă aștept pe BBO.

  RăspundețiȘtergere
 5. sa ceri alegeri democratice nu înseamnă sa provoci crize politice nici în lesotho. înseamnă să le rezolvi. dacă ar însemna, atunci traian băsescu are antecedente, el le voia prin 2005, imediat după alegerile la termen

  RăspundețiȘtergere
 6. @george geacăr
  Păi normal că fiecare (nu există excepții) vrea alegeri cînd e el pe val (nămete) și le forțează cu orice chip. Sîntem în februarie și ne arde nevoia, nu mai putem răbda pînă după localele de peste 4 luni pentru că acolo e risc mare. Așa că hai la vot prin tranșee de zăpezi.
  Dar, cum am zis, deja pupat piața endependenți P + U = love! Ce, jumate de ciolan e puțin? Nimeni n-a murit de cîștig mic.

  RăspundețiȘtergere
 7. dacă vă faceţi iluzii de genul ăsta, mâine ponta va avea ocazia la cotroceni. eu însă vă spun că psd nu-şi poate permite să joace dublu

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu de câștig mic,dar de iarnă grea s-a cam murit fiindcă,după cum se vede,românii dela sat,majoritatea trecuți de 70 de ani,sunt cam leneși și nu dau cu lopățica nămeții de 3 metri de zăpadă,preferând să moară înzăpeziți în casă,la căldura propriei răsuflări,căci de lemne ca dealtfel și de hrană,Dumnezeu cu mila...Vă mulțumesc.

  RăspundețiȘtergere
 9. @george geacăr
  La politică nu mă pricep. E doar un pronostic: U - preș, P - PM.

  RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog