duminică, 27 mai 2012

Colocviul de literatură SF și Fantasy "Ion Hobana" ediția a III-a. Premiile - Ion Hobana



Colocviul de literatură SF și Fantasy "Ion Hobana" a ajuns la ediția a III-a, desfășurată sîmbătă 26 mai la Centrul Calderon al Primăriei Sectorului 2 în organizarea SRSFF și ASB. Premiile - Ion Hobana, la a doua decernare, acordate de un juriu al SRSFF și ASB, au fost susținute financiar de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, mulțumiri deosebite cuvenindu-se dlui director Ioan Matei și dnei consilier Gabriela Răducanu.

Tema Colocviului: Utopie, distopie, anomie a fost dezbătură de nouă referenți cu contribuții remarcabile ca idei și ca stil al expunerii, și apoi, în cadru informal, de toți participanții. Eseurile prezentate vor fi publicate în revista „Luceafărul de dimineață”.

Premiile Ion Hobana pentru cele mai bune romane SF din 2011 au revenit scriitorilor Liviu Mircea Goga și Dan Doboș. Premiul „Opera Omnia” a fost decernat scriitorului Gh. Săsărman, venit anume de la Munchen pentru a participa la colocviu.

Participanții la ședința EUROCON de la Zagreb au adus o diplomă de încurajare oferită de acest for scriitorului Oliviu Crâsnic. Participanții s-au bucurat de perfecta ospitalitate a gazdelor de la Centrul Calderon (director dna prof. Mihaela Popescu) și de discuții dense într-o atmosferă plăcută, de distinsă colegialitate.

In imagini:
Eugen Lenghel, Cristian Mihai Teodorescu, Oliviu Crâsnic, Horia Gârbea
Liviu Mircea Goga, Gh Săsărman, Eugen Lenghel care a primit diploma pentru Dan Doboș,

2 comentarii:

  1. Multumiri pt sprijinul acordat literaturii fantastice si onorat sa fiu mentionat pe blogul dvs.!
    Cu deosebita stima,
    Oliviu Craznic

    RăspundețiȘtergere
  2. @oliviucaznic
    Din nou felicitari dvs. și dorința de a vă citi următorul volum. Felicitări participanților pentru substanțialele comunicări și invitația către cititori de a le căuta în Luceafărul de dimineață nr. 7.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog