sâmbătă, 1 decembrie 2012

În curînd - Luceafărul de dimineață, nr. 12/ 2012

În primele zile ale săptămînii viitoare va apărea ultimul număr (12) din acest an al revistei „Luceafărul de dimineață”.

Pe copertă veți putea citi un poem de Ion Horea, proaspăt laureat cu premiul „Opera Omnia” al ASB. În interior veți găsi reportaje la evenimente culturale la zi precum Premiul „Cartea anului” decernat de România literară și Tîrgul Gaudeamus 2013 ca și o anchetă despre cărțile anului care se încheie.

Cronica lui Dan Cristea se referă la Volumul de versuri al lui Marius Chivu. Mai semnează recenzii: Adrian G. Romila, Adela Vlad, Ana Dobre, Andrea Hedeș, Monica Grosu, Ioan Groșan, Ioan Holban, Radu Voinescu, Felix Nicolau, Geo Vasile. Michel Cassir (Franța) recenzează un volum de Ela Iakab.

Pagina de poezie îi aparține lui Octavian Soviany, iar cea de proză lui Nichita Danilov. Aniversările marcate de revistă sînt cele ale lui Basarab Nicolescu și Ilinca Dumitrescu. Mircea Popa semnalează un episod puțin cunoscut din viața lui Lucian Blaga și texte inedite scrise de poaet cu acest prilej. Nicolae Mareș elogiază activitatea de diplomat a lui Nicolae Bălcescu.

Un incitant fragment de eseu despre „meta-modernitate și moartea postmodernismului” publică Dmitri Drozdovski (Ucraina). Cronicile de artă îi au ca autori pe Ana-Maria Nistor, Călin Stănculescu, Iolanda Malamen, cea de sport pe Gelu Negrea. Pagina de opinii este realizată de Radu Aldulescu și Adrian Costache.

Fiind un număr care apare în pragul sărbătorilor de iarnă, o pagină cuprinde tradiționalele „cărți imaginare ale anului”, iar concursul de parodii „G. Topârceanu” își publică palmaresul, cîștigătorii fiind Adrian Pârvu, Radu Voinescu și Vasile Cîrciumaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog