miercuri, 29 ianuarie 2014

La Clubul Dramaturgilor, stagiunea continuă. Episodul 5


Filiala București - 
Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor și Institutul Cultural Român, în colaborare cu Școala Go Play Art și Radio România Cultural, au organizat marți 28 ianuarie, la în Sala Mare de la sediul ICR, a cincea ședință a Clubului Dramaturgilor din actuala stagiune și prima din anul 2014.

A fost prezentat spectacolul lectură cu comedia inedită Ceva cu tăiței  de Marilena Dumitrescu. Distribuția a cuprins nouă tineri tineri actori de la Școala Go Play Art îndrumați de regizorul Felix Dumitrescu și asistenta de regie Mihaela Velicu .

Timpul nefavorabil nu a ținut iubitorii de teatru departe de Club, fiind prezenți dramaturgi, membri ai Uniunii Scriitorilor, actori și cronicari dramatici dar și un numeros public. Cei prezenți au apreciat spectacolul oferit, răsplătit cu vii aplauze.

Spectacolul  a fost urmat de comentarii și aprecieri ale publicului moderate de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Dramaturgie a USR. 

Mai mult ca de obicei, discuțiile, ample, au avut și un caracter aplicat, punîndu-se în evidență atît calitățile indiscutabile ale textului și capacitatea autoarei de a crea replici spirituale, cît și unele deficiențe de construcție pe care unii le-au pus și pe seama modalității lecturii la masă, mai puțin expresivă, desigur, decît o montare pe scenă. Vorbitorii, mai ales dramaturgi, mai exigenți (Dinu Grigorescu, Mircea M. Ionescu) sau mai elogioși față de text (Candid Stoica, Horia Gârbea, Nicolae Havriliuc) au ajuns la concluzia că s-au confruntat cu o piesă complexă, amuzantă, cu calități dramatice. Luînd cuvîntul la final, autoarea a subliniat utilitatea comentariilor pentru definitivarea textului în vederea unei apropiate montări pe scenă cu aceeași trupă.

A fost o ședință reușită și vivace a Clubului Dramaturgilor. În luna februarie, luni 24, de la orele 18, tot în Sala Mare a ICR, Clubul Dramaturgilor va programa un spectacol  cu o piesă de Edith Negulici, cu participarea unor actori ai Teatrului Evreiesc de Stat. 

Foto: Mihai Cratofil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog